新手買二手Jazz的選擇

新手想買架二手jazz 但係聽聞好似某年份(02?)既波箱有問題
咁應該揀d咩年份相對比較好(Bedget有限既情況下)

另外想問一問除左牌費保險
唔計油錢同埋泊車... 平均一個月有d咩必須既洗費同埋大約要幾錢

唔該晒咁多位c兄

新手想買架二手jazz 但係聽聞好似某年份(02?)既波箱有問題
咁應該揀d咩年份相對比較好(Bedget有限既情況下) ...
man1988 發表於 2010-5-8 22:25

唔計呢洗費最多果幾樣都係有限錢,但記得要開始年驗

咁應該揀d咩年份相對比較好(Bedget有限既情況下) ...
man1988 發表於 2010-5-8 22:25

02 至04 年頭... 一定要用果隻波箱油叫HMMF
買Jazz, 記住上架睇下個車尾(spare tire 位)... 好多俾人撞尾整得唔好... 果個spare tire 位入水

預多筆閒錢維修同改裝.....

02 至04 年頭... 一定要用果隻波箱油叫HMMF
買Jazz, 記住上架睇下個車尾(spare tire 位)... 好多俾人撞尾 ...
ckkong97 發表於 2010-5-9 06:06

咁有無方法Check到佢有無曾經換過另一隻波箱油?

咁有無方法Check到佢有無曾經換過另一隻波箱油?
man1988 發表於 2010-5-9 15:20

咪就係02 無HMMF 波箱油所以易死...
你無可能知佢換過另一隻波箱油... 不過如果你試車見倒錶版個D 字閃, 好可能係死波箱既先兆

jazz d 車都幾貴...

一年換兩次油@1k-2k偈油2次,其他可以1次…
驗車800
洗車200-300/月,自己洗<50/月
一年打兩次臘@1k
小執果d冇得預~
仲有皮帶過10萬可能要換…
呔~$900,睇你點渣…

想安全就05開始先諗~
仲有04年中之後有少少轉款~

一年換兩次油@1k-2k偈油2次,其他可以1次…
驗車800
洗車200-300/月,自己洗
red1210 發表於 2010-5-10 16:21

Jazz 無皮帶...