寶馬 求救,出現奇怪提示

2012-05-16 18.48.50.jpg

2012-05-16 18.49.11.jpg

2012-05-16 18.58.39.jpg

整完冷氣換埋計油,整埋油江格黎個洞。拎反部車就出現呢D提示

有個係手制未放既燈,但我放左佢就變黃色。

有個三角型轉左個圈,未見過唔知咩黎。

我揸上手個感覺係唔同左,個呔盤好似編向右手邊。

拉手制個感覺怪怪地(唔知係未因為個手制燈既關係

我問反車房話係,佢同我洗左車底只係有個感應濕左水未乾。但硬係覺得怪怪

有冇巴打有試過或知道咩黎等我安心下

可以查下 owners manual 睇下個燈係咩野意思

deleted

ESP OFF ICON ?
我冇記錯就係,想知大大力一腳就知

好似係off左DTC

好似係off左DTC
PaTT 發表於 2012-5-27 19:41

咁一樣啦

車房同我講係壞左電腦版,仲有一個被震壞左,但一次過最小要換兩個。一共 $13500

車房同我講係壞左電腦版,仲有一個被震壞左,但一次過最小要換兩個。一共 $13500 ...
Mr.K 發表於 28-5-2012 20:37

壞左軚環後面份電腦,要寫入CODE,都幾貴下

壞左軚環後面份電腦,要寫入CODE,都幾貴下
ex_haha 發表於 2012-5-28 20:46

佢話只係電腦成平要6000,只係收我2500裝咩中續電腦版。仲有兩個被震一條2500,冇得只換一條話會唔平行,呢兩條係原厰。

佢話只係電腦成平要6000,只係收我2500裝咩中續電腦版。仲有兩個被震一條2500,冇得只換一條話會唔 ...
Mr.K 發表於 28-5-2012 20:56

避震真係一對咁換好D,2500應該係傳統O個D而唔係氣/油壓升降
如果係傳統O個D你接受到可以唔換(唔飛車/唔覺登)

你部咩款?不過我唔係咁熟BMW
通常只係死軚角度SENSOR,但BMW設計得好衰要成份換