韓國車....

請問  有冇 Ching.....用左 5年外以上 韓國車 ,

維修 多 5 多...???

保養 / 零件 貴 5 貴 ...????

Kia 是否 同 現代 一樣 ( 造工 / 用料 ) ....??

thx

回復 1# ef-9

就快4年 ,跑 35000 km。定期返現代換油、換 filter ,check 車,車本身冇問題。Tire 就中過兩次釘。冷氣好凍,一般都係開最細風。
註 MT 車。

聽人講訂新車等左幾個月仲未知幾時會到
有諗過買新 morning 但考慮到後座問題最後打消左

聽人講訂新車等左幾個月仲未知幾時會到
有諗過買新 morning 但考慮到後座問題最後打消左 ...
wongja 發表於 2012-7-16 16:00

後座咩問題??

後座咩問題??
YK 發表於 2012-7-16 22:49

太太太細了

之前搵自動波車之前我都有去看 2012 morning , 因為 kia 個 show room 係我屋企附近。。。我一打開 ...
wai209205 發表於 2012-7-16 23:16

KIA morning is just selling for $99000/128000
Do you expect Benz/BMW/Audi quality?

Why dont you go to have a look of Hyundai Elranta/i40/Tucson/Santa Fe?

morning 可惜行4AT
如果行CVT 可以有稅減仲平

KIA morning is just selling for $99000/128000
Do you expect Benz/BMW/Audi quality?

Why dont  ...
tyranid 發表於 2012-7-17 01:48

架車仲好揸過定過Jazz, 講用料日本車咪又係差唔多膠,不過可能Jazz個d設計比人覺得前衛少少姐

morning 可惜行4AT
如果行CVT 可以有稅減仲平
nigel 發表於 2012-7-17 01:54

到佢用CVT既時候又會有人覺得唔穩陣,驚會易死波箱…