[私家車] 收車後必換 / 必買 Accessories...

各師兄一般會入手咩產品?
我列緊個清單呢兩個禮拜執八月尾換車
所以會洗多少少買 set 新既

1. 香必飄
2. 吸塵機
3. 配地氈
4. 點煙分插
5. 雞毛掃 (洗唔洗?)

暫時諗到呢幾樣
(準備換 m5 )

問題有d 無聊, 但我想知大家既 preference
唔想今日諗起一樣 weekend 去買
聽日又諗起第二樣 weekend 又去買

Thx in advance

仲想問埋
有無地方加吊 mon (原唔原裝無所謂)
有無地方換中控 panel (換車機)
所有accessories 連 LCD , 車機, 後 Cam 約 10k
車價 7~80k

between 有無人試過汽車 負離子產品?

邊度既汽車美容抵玩 (不包在 10k)
想買套票定時去蒸籠加打臘
暫時考慮到屋企地點, hollywood plaza (但如果比人劏就無謂)

因為考慮到操到咁上下, 呢次會買架好少少開幾年
(我平均一個禮拜開三四日, 泊車已經唔係問題了

諗到買咩車未??

如果話係買第一架車必買的野可能都會諗到, 但係師兄唔係換車咩? 呢d 野之前應該有買到?

話時話, 吸塵機就真係唔鬼洗買, 無力又快無電, 去洗車的時候做埋車廂清潔吸塵好過
香必飄之類的香精座就最好唔好用喇, 買舊碳係架車度仲好

終於揀到一架合心水的M5?

1. 香必飄 唔好用,,,,買lemon 味既姐喱糕
2. 吸塵機  求其得
3. 配地氈 拎去倒模好似 under 1000
4. 點煙分插   50-80

1. 香必飄 唔好用,,,,買lemon 味既姐喱糕
2. 吸塵機  求其得
3. 配地氈 拎去倒模好似 under 1000
4. 點煙分 ...
123nextg 發表於 2012-7-30 16:08

諗到買咩車未??
123nextg 發表於 2012-7-30 16:02

如果話係買第一架車必買的野可能都會諗到, 但係師兄唔係換車咩? 呢d 野之前應該有買到?

話時話, 吸塵機就 ...
wilsonx9 發表於 2012-7-30 16:06

吸塵機 < 上手有留低不過起碼十年
地氈都唔會過車...
點煙分插 < 都係上手留低但都係唔會過車 (電壓好似有d 唔 stable)

not yet 睇車, 都係下星期內攪掂架喇, 但今個禮拜開始買野, 劏車, 約睇車

但求一擊即中   

(坐左好幾架 Sienta 真係唔多掂, 最後睇 m5 反而仲平少少, 如果 m5 都唔岩就 presage... 如此類推)
暫時都係傾向細七多d

好多地方,MK,觀塘,裝可以搵佢地,機價+100左右...但手工麻麻,可以搵我裝
pioneer 3450 幾抵玩,水貨,MK連裝好似2400,不過睇唔到中文歌名

唔使買ion product...屋企用緊冇咩分別

If it is a second hand, replace wiper, battery and lubricant is a must.

323 你唔係買左車機嫁咩?又要買?

323 你唔係買左車機嫁咩?又要買?
tobyho91 發表於 2012-7-30 16:25

唔係大面板
唔想搭多個 LCD Mon 嘛

我老婆遲d 都會學車考車
後波cam 走唔甩

打算投資多少少
反正遲早裝