[保養相關] echo verso 05年車一問

搵到架05年echo verso
3首<---合理嗎?

朋友話7年車, 3首好似多左d, 怕有毛病
如果呢種車, 有人以3萬放俾車行會唔會太荀/有詐?
最差的情況是不是: 波箱壞? 還要怕什麼麻煩野?

$7 2年換1次車,3首唔多可接受啦,不過有RECORD就睇下係咪最近連轉幾手XD

但好似平得有點過份

搵到架05年echo verso
3首
Falcon 發表於 2012-8-1 11:11

個陣我搵架靚仔D既VERSO 都成5萬-6萬...
咁平真係鬼鬼地..

個陣我搵架靚仔D既VERSO 都成5萬-6萬...
咁平真係鬼鬼地..
fire284a 發表於 2012-8-1 12:15

呢種車唔飛, 除了波箱壞同埋睇下有冇大撞過, 會有什麼大問題?
3萬唔係私讓, 而係車行收車價, 會否make sense d?

呢種車唔飛, 除了波箱壞同埋睇下有冇大撞過, 會有什麼大問題?
3萬唔係私讓, 而係車行收車價, 會否make se ...
Falcon 發表於 2012-8-1 12:21

我唔記得左05係唔係行貨...
3萬我覺得對方願意放都幾奇, 講真係放上28car我諗4萬大把人搶住要...
除非佢有錢, 真係急住要放出去廢事煩... 但可能性低, 唔叫無可能..
不過我就咁睇, 7年又換過幾手.. 我覺得就麻麻地..

依d車仔我覺得都係睇下波箱 有冇邊度機件老化, 好多野真係要上架先至知...
因為我未試過揸echo verso 所以比唔到咩意見你

最好就係上網睇下佢有冇d咩通病, 出去試車又留意下~

我唔記得左05係唔係行貨...
3萬我覺得對方願意放都幾奇, 講真係放上28car我諗4萬大把人搶住要...
除非佢有 ...
fire284a 發表於 2012-8-1 13:14

thanks!!! 其實我可以去試車, 到時去車房上架甚至call hkmi 係咪最穩陣, 會check到晒?
如果check到無大撞, 直版, 得小毛病就買得過?

我剛剛亦以平價買左架04 verso, 上手車主話車行收4萬,
行左1星期着engine燈和非常粗油..$1.8/km..
本身自己識整車插電腦check到個vvti有事..自己換左個vvti牙$750..
而且發現上手車主整車的車房非常求奇..所有機器全部自己跟過..
睇到部車其實很企理,而且無大修過..而家油耗吾駛$1.2/km..
verso 機器很簡單就算用多1.5萬大修...你出面用4.5萬很難買到部05年verso ..
買到又係吾知有無問題? 3萬的確有可疑...但佢開6萬你就會覺得部車無問題?
買二手車就係尼D野煩! 無論部車3萬定6萬可以check的項目都是一樣..
最後有無問題都是睇采數!

3萬無大撞, 機件無大問題就即買啦
機件有問題都係打番入車價, 貴到盡都係大修波箱引擎, 計落都唔算貴, 市場價, 保證架車精神有排行. 你用市場價都要左check右check, 咪一樣估估下

多謝咁多位師兄的意見
你地講得岩, 就算貴價買部2手車, 都係睇彩數
反正echo verso車應該易整, 除非大炒過, 否則維修費應該唔會太甘
「貴到盡都係大修波箱引擎」一萬搞唔搞得掂?

其實個價最後係2萬....所以我先咁驚