比人整花左道門...(申下)

我架車平時就泊係公司對面個爛地
每日返工放工用唔用車都會專登去睇睇架車先返屋企 (屋企同公司好近)

點知依排泊開果個位, 比人整花左道左門兩次...
雖則比我整左一陣條痕好似唔多覺眼, 但點都係花左!

泊爛地其實都預左有咁既情況, 但都真係好嬲
平時我都專登留多D位比隔黎D司機上落, 免得整到我時佢又落唔到車...
點知D人都仲係咁, 無黎公德心 係都要整花人地架車

嬲嬲地真係想泊返屋企有蓋 (但係差成600蚊)

我架車平時就泊係公司對面個爛地
每日返工放工用唔用車都會專登去睇睇架車先返屋企 (屋企同公司好近)

點知 ...
fire284a 發表於 2012-8-3 10:08

就算有蓋都一樣會俾人整花... 除非你係獨立位...

就算有蓋都一樣會俾人整花... 除非你係獨立位...
ckkong97 發表於 2012-8-3 13:22

獨立位就無架喇, 但屋企留下勝在有一層係FOR月租, 而且位多車少
無咁多人出入, 又唔駛迫埋一齊泊
相比起爛地D位, 成日出出入入, 試過好幾次都唔知點解後面bumper花左仲要見底...

講返轉頭, 今朝早索性轉泊其他位...
揀見平時見開個堆車多數泊幾日先出一次車既位置

獨立位就無架喇, 但屋企留下勝在有一層係FOR月租, 而且位多車少
無咁多人出入, 又唔駛迫埋一齊泊
相比起爛 ...
fire284a 發表於 2012-8-3 13:31

有時真係避無可避... 我果車場又係有層俾月租, 但係時租一樣可以泊, 如果時租滿就會泊月租果層...
平時已經泊單邊位, 有一邊係柱位黎既... 仲打斜泊等隔離唔high 花... 點知車頭俾人high 花... 不過唔明顯, 一條痕倒...果個位仲要有cam 但係泊左成個星期無開車又唔係即刻發現, 到洗車先見倒都唔知幾時high 左...

No worry, saving from 2 month could repaint the door.

盡量揀d隔離位係新車或者趟門車車位泊

我以前自己位都比隔離車整花,無數咁多條痕

不過睇黎佢早年開始養唔起車冇再租我隔離位就冇事了

泊得爛地真係乜人都有,預左,上個月mm檢驗過,左邊中左兩下開門L,高度似係貨VAN,右鏡比人HI 花埋,白色一條條都似係貨VAN,自問已經泊得好好冇試過出界,同埋次次都係日頭,依家有得揀都搵返堆返工人仕車隔離泊,有得揀就盡量唔揀VAN隔離,可惜我個爛地場唔多私家車位,經常冇得揀XD