[零件配件] 車鈴平靚正

Ching們, 九龍區去邊到買台灣鈴多款揀D又價錢合理?
有無咩牌子介紹呀? 我比較鐘意OZ 同 WORKS 款

最衰我之前岩岩換左4條新F1A2, 而+要套鈴就返4條tires
前: 215/45/R17
後: 235/45/R17

本身係頭尾鈴, 會唔會難攪D?
台灣鈴17吋一套 而+洗唔洗4千蚊?

我唔會介紹人用台灣鈴...

蔥頭 發表於 2013-5-29 10:41

我架車本身O個套原廠鈴我覺得個款OKAY 架...但收車時已比上一手摧殘到又花又崩, D邊位崩左6成 我先考慮換

蔥頭 發表於 2013-5-29 10:41

我自己原本都想試下
但係諗諗下邊有咁多"台灣"鈴
估計絕大部份都係大陸鈴...所以都係唔博了

我自己原本都想試下
估計絕大部份都係大陸鈴...所以都係唔博了 ...
Steven 發表於 2013-5-29 10:54

全中....
我都無錢換日本鈴...
我會搵返原廠鈴換...起碼安全

我自己原本都想試下
估計絕大部份都係大陸鈴...所以都係唔博了 ...
Steven 發表於 2013-5-29 10:54

去埋 金富 行過圈望望...

回復 6# stanyip999

有好多人新車落地就去換鈴,所以要安全同價錢平係佢,仟其吾好見到好似好靚貼住 made in taiwan 就買,
我諗9成9 大陸野,安全只有原廠同大牌子,雜廠同大陸貨點可能耐熱同硬淨,除時烈都幾危險.

回復 1# stanyip999

C兄,好似唔o岩比例,原裝咩size?

回復  stanyip999

C兄,好似唔o岩比例,原裝咩size?
william6373 發表於 2013-5-29 12:09

原裝應該係 (NISSAN SKYLINE 250GT V35 4DOORS 2003車)
前:215/50/R17
後:235/45/R17

我都知而+唔岩比例..但耐何條F1A2 無出 215/50/R17
話時話,如果而+咁既配搭會唔會有咩大問題?

原裝應該係 (NISSAN SKYLINE 250GT V35 4DOORS 2003車)
前:215/50/R17
後:235/45/R17

我都知而+唔岩比例. ...
stanyip999 發表於 2013-5-29 13:36

正路野
不過17 唔好用台仔啦
好重好食油
日本運套都係6000零蚊