無lala比人開門整花我道門!!!

明明係一個位硬攝入黎都算, 仲要咁闊咁多位都可以撞花+撞凹我道門, 比我捉到佢應時就話"好小事姐, 我係唔陪架啦, 你咪報警囉", 又話我泊得衰, 聲大夾惡, 到呀sir黎到就唔出聲, d圍村人真係冇品到冇朋友!

阿sir點講,

返大昌換門,出入坐的士
一係同阿sir講,比我撞返野咪算數

回復 2# ivanng213

落完口供, 呀sir話抄低曬所有野, 比埋報案number, 就同我講如果要民事索償就打比佢地攞對方資料, 跟住就散啦..
我估條友係睇死我唔會為咁小事追討佢, 所以就大聲夾惡咁叫我報警!  我已家打算揾我個律師朋友幫手睇下點要佢陪錢.....

因為第一次有d咁既事, 而家想返覺得傻仔左, 當時應該唔好叫返佢轉頭, 10倍還返比佢就算

圍村人  有冇諗過下次會被人燒左架車

互相開下車門咪算數囉

回復  ivanng213

落完口供, 呀sir話抄低曬所有野, 比埋報案number, 就同我講如果要民事索償就打比佢地攞 ...
momolam 發表於 2013-6-8 08:51

你唔蝕都蝕左了, 應該要求番合理或以上既賠償

回復 3# jasonhei
佢唔單係泊到斜曬呀, 佢左面本身已經有架van仔泊左係度, 佢夾硬係我同架van仔中間攝入黎泊, 仲要小我個位咁大泊正中間 (後來返到屋企睇返google map先知佢地圍村d人係咁泊, 咁就可以泊多架車, 但我跟線泊中間唔代表我錯呀...), 又話咁小位實會有碰撞架啦, 跟住佢d圍村街坊呀伯經過問佢乜事, 就大大聲講佢都唔係住呢度, 分明係走入黎呃錢架啦, 咪陪比佢law, 頂多幾千, 有保險陪架馬(我心想,呀伯你有冇腦架, 有塾底費架, 咁小事邊會過塾底數-_-)

3個街坊經過聽到都話我揾野黎搞, 小事化大, 撞花係應該.....真係第一次見識到呢d人幾咁有文化, 唔掛之得比政府捉佢地僭建, 都可以講到到僭建合理化, 只要個個都係咁, 同係佢地既角度覺得小事就等如合情, 合理, 合法..

回復 5# 乜都唔識

好彩唔係新界d圍村(個度係荃灣老圍村), 唔係既話我可能出唔返黎...

小額錢債la...