的士被撞至衝上行人路最終撞死人

下午發生於荃灣o既交通意外:
09-24_18-30-01_翡翠台_六點半新聞報道 09-24 22-06-31.jpg

09-24_18-30-01_翡翠台_六點半新聞報道 09-24 22-06-51.jpg

片:
http://news.tvb.com/local/5422c8b16db28cf20b000004
的士司機可會被控危駕導致他人死亡?

Benz 司機醉駕

P 牌仔,似係油門當腳制多D!

似孚係新牌仔唔識過呢D燈位,已為綠燈衝咗過去

我估又係袋口位無睇清楚就轉右..

香港警察有理無理一向拉左先,搏你唔敢拒絕擔保

香港警察有理無理一向拉左先,搏你唔敢拒絕擔保
Moderator 發表於 2014-9-25 20:07

願聞其詳

願聞其詳
靜止 發表於 2014-9-25 21:31

佢拉你就即係同全世界講佢有做野
拉完佢可以比你擔保出返泥,咁佢就大把時間慢慢決定告唔告,可以歎慢板
可能要你定期返差館報到,然後幾個星期/月之後先同你講話唔告你

但你唔擔保就即係迫佢48小時內決定告唔告,48小時內告就要搜晒証據交法庭,唔告就要放人

佢拉你就即係同全世界講佢有做野
拉完佢可以比你擔保出返泥,咁佢就大把時間慢慢決定告唔告,可以歎慢板
...
Moderator 發表於 2014-9-25 21:48

不過拒絕擔保...如果之後佢搵到料又可以告

http://news.tvb.com/story/505d65 ... a56db28c8502000002/

回正題,的士佬應該無事,佢俾人撞之後反彈剷上行人路既姐,
就好似部車突然意外爆炸,炸死左途人,都無可能拉個司機既?

回正題,的士佬應該無事,佢俾人撞之後反彈剷上行人路既姐,
就好似部車突然意外爆炸,炸死左途人,都無可能拉個司機既? ...
getghost 發表於 2014-9-26 10:25

不過我諗都要睇的士有無超速、迫力性能是否良好等。架車突然爆炸都可以告你無妥善保養車輛