衰到冇朋友既的士佬

尋日響呢個位  直去2轉3   左轉紅燈直去綠燈   因為直去小塞 的士佬抽去左轉線 直出  快D咩 !?

好在...依家D 新式衝燈機 分晒 1,2,3 線 獨立既  多謝五分  (同D車友講過  唔係剩係影直線車路  唔信)

尋日響呢個位  直去2轉3   左轉紅燈直去綠燈   因為直去小塞 的士佬抽去左轉線 直出  快D咩 !?

好在 ...
奠老旗合 發表於 2014-9-27 10:44

但係有啲路口五線果啲, 有兩條線係唔影既... 地下無感應....
e.g. 最右兩線係無感應
https://www.google.com.hk/maps/@ ... CkOONjqG1OizZsw!2e0

回覆 2# ckkong97
唉  仲好講   都唔知政府點做野   三頭唔埋兩日就有車沖燈睇錯燈  整一邊又唔整一邊  對面成日炒大獲
有次試過差D就撞   原來果兩條仲要唔影

回覆  ckkong97
唉  仲好講   都唔知政府點做野   三頭唔埋兩日就有車沖燈睇錯燈  整一邊又唔整一邊  對面 ...
love19901109 發表於 2014-9-27 16:15

呢盞新定舊?  新造既機 (全新 以前冇 唔係換機)  當年警方話係所有線都影架喎

呢盞新定舊?  新造既機 (全新 以前冇 唔係換機)  當年警方話係所有線都影架喎 ...
奠老旗合 發表於 2014-9-27 16:25

呢支應該有兩至三年以上,以前試過有架小巴沖燈跌左入行人隧道之後就裝左沖燈相機

via HKEPC Reader for Android

回覆  ckkong97
唉  仲好講   都唔知政府點做野   三頭唔埋兩日就有車沖燈睇錯燈  整一邊又唔整一邊  對面 ...
love19901109 發表於 2014-9-27 16:15

我上架車tot 左都係呢個路口... (唔同方向)