[一般問題] 新手問題, 其實剎車碟同鮑魚驗車

師兄們, 問大家一個新手問題, 其實剎車碟同鮑魚, 點為之過驗車有問題?

當唔係講壞同剎唔剎到制動問題, 因為聽有d人講坑太多 , 或者有孔都not ok

咁好多師兄換晒d日本仔碟咪好多都唔得? 個個年年都驗車前又換番晒至去驗? 唔係嘛...

師兄們, 問大家一個新手問題, 其實剎車碟同鮑魚, 點為之過驗車有問題?

當唔係講壞同剎唔剎到制動問題, 因 ...
惡魔城城主 發表於 2014-10-9 10:59

先唔講夠唔夠力 / 力道分配肥

如果你係冇窿換開窿碟- 肥;   開坑碟聽人講係ok
換鮑魚要搭橋(冇cert 話條橋係合格)-肥

先唔講夠唔夠力 / 力道分配肥

如果你係冇窿換開窿碟- 肥;   開坑碟聽人講係ok
換鮑魚要搭橋(冇cert 話條 ...
kentang 發表於 2014-10-9 13:59

How.about i upgrade from standard brake to M SPORT drilled brake discs?

其實你拎去比人驗,人地會搞㗎啦,返到嚟都係你果套

其實你拎去比人驗,人地會搞㗎啦,返到嚟都係你果套
billy0301 發表於 9-10-2014 16:38

因為之前我係自己驗車的...........比人賺唔洗講有錢乜都ok問題係比唔比錢

我試過自己去驗,vrm鮑魚,直上無搭橋,肥咗

我試過自己去驗,vrm鮑魚,直上無搭橋,肥咗
斗斗 發表於 2014-10-9 20:13

AE110??
自從ICAC單嘢之後,好似只要唔係原廠碟都會肥。
果年驗車我部AE110比咗千四蚊去驗......orz

回覆 3# PPLd

應該會肥

回覆 6# 斗斗

呢D 我都聽過

所以我而家淨係換皮同鋼喉算

回覆  斗斗

呢D 我都聽過

所以我而家淨係換皮同鋼喉算
kentang 發表於 2014-10-10 10:27

鋼喉都肥