[維修] 迫力皮價錢

小弟去開個間車房, 幫襯過幾次..
價錢都好似貴貴地, 但服務算好好同用心~

岩岩換左前面一對迫力皮... 原廠料(4XX) 加人工 賣單 $850~
其實係咪都差唔多 定係比出面貴多百幾蚊?

各位ching可以大家share下!

小弟去開個間車房, 幫襯過幾次..
價錢都好似貴貴地, 但服務算好好同用心~

岩岩換左前面一對迫力皮... 原 ...
fire284a 發表於 16/10/2014 17:55

差唔多啦~~

香港換皮連裝工差唔多.想平咪去TB翻來自己搞.前排同事部C4要換前後皮.車房開價1800原廠連裝工,後來同佢淘Ferodo前後先350人仔.裝工一餐飯搞定

你識整同齊工具,可以淨計零件錢添~~~
不過玩迫力好污糟!

換頭皮應該唔洗半粒鐘。

可否pm車房資料? 我上次換前後皮要$3200。。。

(Sent from HKEPC iPhone app)

iloveps2 發表於 2014-10-19 01:25

Every car has different price la.
I know porsche ceramic brakes need that price.

Every car has different price la.
I know porsche ceramic brakes need that price.
PPLd 發表於 2014-10-19 09:45

我只係前7 slk320 01年款ja...

我只係前7 slk320 01年款ja...

iloveps2 發表於 2014-10-19 10:29

Maybe you can take a look with that post:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2

iloveps2 發表於 2014-10-19 01:25

唔可以咁計架,有啲皮都成十萬銀架

via HKEPC Reader for Android