呢個hi花情況,用蠟救唔救到?有圖

如題,車身無凹到,thanks

試下用 TURTLE HEAVY DUTY RUBBING COMPOUND ($35)

如題,車身無凹到,thanks
abchk1994 發表於 2014-10-21 20:57

咁就要睇下果啲淺色係到底油定係high 倒野果啲顏色咋...

咁就要睇下果啲淺色係到底油定係high 倒野果啲顏色咋...
ckkong97 發表於 2014-10-21 22:04

似係hi到嘢嗰啲色,因為係黃色ga

似係hi到嘢嗰啲色,因為係黃色ga
abchk1994 發表於 2014-10-21 22:36

推泥膠推到甩晒啲外來顏色, 再粗蠟(compound)->幼蠟(polish) -> 光蠟(wax or sealant) ...
應該救倒八成以上

推泥膠推到甩晒啲外來顏色, 再粗蠟(compound)->幼蠟(polish) -> 光蠟(wax or sealant) ...
應該救倒八成 ...
ckkong97 發表於 2014-10-21 22:45

加咗啲新相,但花痕表面係有啲凹凸位

加咗啲新相,但花痕表面係有啲凹凸位
abchk1994 發表於 2014-10-21 22:56

睇個樣到左底油... 尤其是果個反轉L 位... 果度應該救唔倒... 不過bumper 算數啦... 用蠟救倒幾多得幾多囉... 再唔係噴過千五蚊度囉...

睇個樣到左底油... 尤其是果個反轉L 位... 果度應該救唔倒... 不過bumper 算數啦... 用蠟救倒幾多得幾多 ...
ckkong97 發表於 2014-10-21 23:08

好,唔該晒先

應該救倒八成 ...
ckkong97 發表於 2014-10-21 22:45

I thought 80% cant be touched...
Interested to see how it turn out!