今日去咗九龍灣睇部Mazda 3

1.5 jdm , 219k , 九龍灣 ( 梁姓服務員 , 一流 !!! ),老婆開了一圈好喜歡,但這價好像還有點高,和老婆對這牌子很有保留,依家15/16緊。

師兄們,這價還有沒有其他選擇。或對這車款有什麼評價,但219k絕對是上限了。

Many  thx all~~~

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2117135
又減返價
呢個級數嘅四門車好似難啲捃到同級
想捃Corolla同Sunny比較又覺得奀咗啲
又唔知Lancer GT又仲有幾多貨尾
用Elantra比較又覺得1600cc有啲無奈
對上Jetta的話又貴夾少設備

又減返價
呢個級數嘅四門車好似難啲捃到同級
想捃Corolla同Sunny比較又覺得奀咗啲
又唔知Lancer  ...
kanduki 發表於 2014-10-26 00:39

Mazda 6 2.0 JDM 真係幾抵... 不過無天窗...

Golf or Polo much better la~

Mazda 6 2.0 JDM 真係幾抵... 不過無天窗...
ckkong97 發表於 2014-10-26 07:08

以香港啲空氣同埋天氣
個人覺得天窗係夜晚先有啲用
同埋日本自己啲車 要天窗皮櫈嘅比例十分少...

以香港啲空氣同埋天氣
個人覺得天窗係夜晚先有啲用
同埋日本自己啲車 要天窗皮櫈嘅比例十分少... ...
kanduki 發表於 2014-10-26 10:05

呢幾日咪用倒天窗囉 有啲涼可以唔開冷氣 其實夏天停車熄匙如果唔曬開晒所有窗同隻天窗都仲ok

mazda6 jdm 第一批訂果有天窗到貨先話無 日本落雪就天窗真係無乜人用

呢幾日咪用倒天窗囉 有啲涼可以唔開冷氣 其實夏天停車熄匙如果唔曬開晒所有窗同隻天窗都仲ok

mazda6 jdm ...
ckkong97 發表於 2014-10-26 11:39

唔似返架日本本土版 點叫JDM呢
無咗天窗不過再減$15000
變成真係廿萬頭就有架全新行政中房
如果自己7月先同屋企人睇車
好大機會轉埋軚

Golf or Polo much better la~
PPLd 發表於 2014-10-26 07:53

一架連換粒燈膽都要篤電腦嘅車
攞唻玩下就得 真係長用就...

唔似返架日本本土版 點叫JDM呢
無咗天窗不過再減$15000
變成真係廿萬頭就有架全新行政中房
...
kanduki 發表於 2014-10-26 12:16

最攪野係Mazda 3 2.0 同Mazda 6 2.0 JDM 減埋差唔多同價... 變左6 好抵...
今日睇左架新Camry 2.5 28萬9 non-hybrid 版... 個樣係惡左, 但係架車內籠都係咁...反而架MarkX 好似幾正...30 萬就有部... 比Camry 多兩萬但係好跑好多...

最攪野係Mazda 3 2.0 同Mazda 6 2.0 JDM 減埋差唔多同價... 變左6 好抵...
今日睇左架新Camry 2.5 28萬9  ...
ckkong97 發表於 2014-10-26 13:55

個籠 Camry 好d呀?