佔中有冇影響Ching 買車意向?

討論下佔中對渣車有咩影響,對日後車價影響,買車需唔需要諗下咩因素等等姐

係唔係諗多咗?

係唔係諗多咗?
ywwong 發表於 2014-10-28 09:37

我見依加好似人多就話事,到時真係睇唔到法律可以點保障到小市民。睇到有人踩上人地車(Benz SL) 都可以比人當英雄,搶左部巴士都理所當然。本身都唔係冇能力移民,真係事件/經濟差落去都會打算走。所以都廢時買資產放係香港

冇能力移民, 返大陸咪得囉? 肯定唔會發生動亂。

回覆 4# Hidekii

AGREED

冇能力移民, 返大陸咪得囉? 肯定唔會發生動亂。
Hidekii 發表於 2014-10-28 09:56

其實都係想理性討論,現在甘環境其他Ching 覺得買車冇問題原因係咩。同意唔係時候買又係咩原因姐,唔洗咩野都拉上大陸,五毛

其實都係想理性討論,現在甘環境其他Ching 覺得買車冇問題原因係咩。同意唔係時候買又係咩原因姐, ...
franklee006 發表於 2014-10-28 10:01

其實我好理性地分析, 你覺得有咩問題?

中產係既得利益者, 只要你立場唔係完全支持佔中, 有少少中立/不支持, 基本上都被判為反派

我港島住, 現時係覺得出車好麻煩, 預唔到時間, 有時亦唔知點兜路, 好幾次 CALL 車算, 用唔到車, 都無乜心機換車吧

我諗"高層次少少理念"真係要考慮的係
現時香港的民主發展有問題, 未來生活可預計會有負面影響, 你自己可能無乜大問題, 不過仔女可能受影響. 你有錢換車, 有時間玩車, 不如慳番D 時間同錢, 留意下點幫手發展政制, 幫到下一代, 好過自己現時享樂. 當然, 如果你諗住移民就唔駛諗咁多喇

唔好 cancel... 我地仲等緊 Tesla 開箱文。

對我有影響,因為依加法治比佔中影響到甘差而且d 人仇富心態甘重。本黎我訂左新車,依加只可能會諗用 1/3  ...
franklee006 發表於 2014-10-28 09:33

The dealer said they cannot offer me a test drive bcos their cars are parked at Bank of America.