車頭蓋有一達達既雨水侵蝕既漬係咪冇得救?

(黑色車, 旅行版)

成架車都已經冇乜光澤,想重新搞佢一獲

上手應該成日擺露天,又小保養

搞到頭蓋同埋車頂都好多水漬
(估計應該係比雨水侵蝕左已經)

同埋好多果d 轉轉轉既紋....

係咪一定要番噴過先得?

Thanks

btw 呢張相係網上搵,實物係....OMFG

人手打2次wax咩印印都冇啦

PPLd 幫到你

等 PPLd 達人出場
haha

人手打2次wax咩印印都冇啦
cl7rken 發表於 2014-11-26 10:17

上次打完都有=[

上網搵到呢d野

*鏡面拋光劑* 車漆黯淡/刮痕/太陽紋/打蠟紋/洗車紋最大剋星
http://carfan527.pixnet.net/blog ... 9%E5%88%AE%E7%97%95

Hi guys,

Thanks for the call.
I am working outside.
Short ans is:
Wash clay Megs UC SwX M07 then u can wax for baby skin smooth paint!

回覆 5# uzone02

你要用泥膠推左d 漬 ga
同埋用上面你話果d 拋光劑清走d花痕

打wax唔好打圈, 同埋打wax海綿唔可以污joe

Hi guys,

Thanks for the call.
I am working outside.
Short ans is:
Wash clay Megs UC SwX M07 then u  ...
PPLd 發表於 2014-11-26 12:09

Wash clay Megs UC SwX M07....

呢串code 我google到係一些workflow 黎 ?

sry I am just a noob :(

回覆  uzone02

你要用泥膠推左d 漬 ga
同埋用上面你話果d 拋光劑清走d花痕

打wax唔好打圈, 同埋打wax海 ...
cl7rken 發表於 2014-11-26 12:11

Wax 睇左d教學話要  井  字 around 3尺 x 3尺咁做 ?

btw d 泥膠係咪唔好用清水去推?