驗車問價

大家好,
我架車1月18驗..

早2日上架睇, 間車房話有以下野要整
1. 換 brake 皮
2. 右後避震柴左
3. 胎要換
4. 換"計"油

胎同避震我會自己搵. 胎已買左.
未裝上...

車房報比我.
驗車 -$1500
避震(裝工only) + brake 皮 + 換"計"油 = $2000

total $3500埋單.
請問呢個價正唔正常?

另外大家有冇車房介紹呢?

THANKS.

我架前七之前價錢如下, 俾你參考

1. 換 brake 皮 <-- 前後換晒兩對 900 連工包料
2. 右後避震柴左 <-- 未換過唔知
3. 胎要換 <-- DZ101 伏胎王 530 一條包裝 185/60/R14
4. 換"計"油 <-- 自己去孖八買換車房換 (我買 300-320 全合成 5W-30 + 100 車房)

車房報比我.
驗車 -$1500----->合理,有d收2000
避震(裝工only) + brake 皮 + 換"計"油 = $2000---->四枝避震人工800,皮人工200-300,油人工100-150,換完避震要做四輪定位,以上係日本車價錢

車房報比我.
驗車 -$1500----->合理,有d收2000
避震(裝工only) + brake 皮 + 換"計"油 = $2000---->四枝避 ...
斗斗 發表於 2014-12-15 21:02

師兄..brake 皮同計油係佢包埋的...
咁樣的話價錢合理嗎?

我驗開1100包哂皮+計油 係新蒲岡五芳街中間果到島 名就不便公開喇
之前都叫過佢地幫手裝套絞牙避震佢地人工都係收500
胎就未試過 不過下次可以幫你問問 仲有個老板好好人好好吹去多一兩次就同你FD嫁喇 之後先叫佢平D 佢一定平俾你因為我都係咁

我驗開1100包哂皮+計油 係新蒲岡五芳街中間果到島 名就不便公開喇
之前都叫過佢地幫手 ...
JKK 發表於 2014-12-15 23:00

$1100 ? 佢賺咩....政府驗車費都 五百幾....仲包brake pad+ 偈油? 佢咪蝕做?

回覆 6# raytsui00

咁開頭一定唔係千一啦 我都係去左好多次先係咁既價 開頭佢都收左我1700嫁 不過見佢又幫我cheak哂所有野 有d唔洗換0件既野佢都幫手整埋又洗埋車 咪次次都揾佢lo

回覆  raytsui00

咁開頭一定唔係千一啦 我都係去左好多次先係咁既價 開頭佢都收左我1700嫁 不過見佢又幫 ...
JKK 發表於 2014-12-16 00:43

可否PM 我係邊間, THX

之前都叫過佢地幫手 ...
JKK 發表於 2014-12-15 23:00

可否PM比埋我, 就快驗車

師兄..brake 皮同計油係佢包埋的...
咁樣的話價錢合理嗎?
hAyG 發表於 2014-12-15 22:20

老實無手尾跟的話, 我認為合理, 你專登兜去第二度搵過間, 預時間來回拿番架車, 你自己人工都唔止幾百蚊