地獄腳車皇323問題請教

323 好似好多型號 bj bg 1.5......應該簡咩好(不懂車)
同埋年份都好多 at/mt 應該點簡好 睇車時仲有咩要注意既地方 (已知冷氣 要重點check)
筆直2萬(車價) 主行高速(來回70km)3-4人  雪牌 想操加代步 3寶中好似最食油

323 吾慳油,買 110 , sunny B14 果D會好D

323 吾慳油,買 110 , sunny B14 果D會好D
wueddie 發表於 2014-12-16 12:38

110其實有打算過 但驚後座俾家人開車小到落車
B14同323都好少盤

如果 110 怕太細... 都係選回 323 好D..
323 我大約4年之前擁有過1年.. 只係換左電池,火咀, 火咀線,打南磨 , air flow sensor , 90% 跑 highway 都係約 12km / L 吾慳油.
不過就設備齊全.又C文.起步慢.所以可以吾洗諗任何危險動作. 所以第一架車來說係GOOD CAR.

2011-05-01 17.02.47.jpg

如果 110 怕太細... 都係選回 323 好D..
323 我大約4年之前擁有過1年.. 只係換左電池,火咀, 火咀線,打南磨  ...
wueddie 發表於 2014-12-16 13:57

唔錯 Ching可否俾下意見 買咩型號 年份 at/mt ?

我唸323 唔洗 2 萬? 見過幾千-1萬都有

唔錯  Ching可否俾下意見 買咩型號 年份 at/mt ?
king333 發表於 2014-12-16 14:20

99年 BJ 323 , 不過我認為如果買車有 2 萬 buget , 可以考慮一下 02 年后的 Mazda 2 , 我覺得慳油同埋放野的地方又多D. 一係再草多D錢玩 M3 ( mazda 3 )

渣緊1300 AE110 MT,
入$400 行到370KM 左右

渣緊1300 AE110 MT,
入$400 行到370KM 左右
kingman418 發表於 2014-12-16 15:30

你9成市區加成日上山?

回覆 9# wueddie

點先合理?