[零件配件] [求救] 04 camry頭大燈燒咗

請問九龍同港島區應該邊度可以買到呢.?
phlips h7 55w 12972 pr
另外仲想問係唔係仲有分色溫3000k 5000k果d?
原裝過到驗車就ok,應該選幾多k 既膽好呢/?

謝謝各位!

另外仲想問係唔係仲有分色溫3000k 5000k果d ...
不要理 發表於 2014-12-24 03:23

I have been using this on my car:

It is much brighter than any other bulbs, and make night driving a pleasure that I look forward to!
The projection is so comfortable it is better than my Bi-Xenon or LED headlights.

另外仲想問係唔係仲有分色溫3000k 5000k果d ...
不要理 發表於 2014-12-24 03:23

其實任何一隻H7 都得, 5000k 一定係藍殼過唔倒驗車...
樓上nightbreaker 唔錯... 我以前用H4個淺藍殼過倒驗車

請問呢款燈過到驗車嗎?
應該邊度有得賣呢?
謝謝!
I have been using this on my car:

It is much brighter than any other bulbs, and make night dri ...
PPLd 發表於 2014-12-24 07:18

Thanks!係因為色溫太冷太白所以唔比用?
其實任何一隻H7 都得, 5000k 一定係藍殼過唔倒驗車...
樓上nightbreaker 唔錯... 我以前用H4個淺藍殼過倒 ...
ckkong97 發表於 2014-12-24 09:30

Thanks!係因為色溫太冷太白所以唔比用?
不要理 發表於 2014-12-24 10:05

5000k色溫可以過倒驗車如果你係led/hid,佢地唔洗藍殼都有5000k ,只係halogen 燈膽色溫問題,出白光一定要藍殼,藍殼就過唔倒驗車

頭燈色溫太高唔係好事
尤其有霧同落雨果陣

Philips H7 Diamond white 5000K, 過到驗車, 剛驗

多謝大家回覆,最後我係黑布街買返原裝Philips $40粒,平平地換哂兩邊算。

Thanks for your recommendation !不過我見到好似要差不多$300一對?最後我都係無買,用返平野
Philips H7 Diamond white 5000K, 過到驗車, 剛驗
Efsf 發表於 2014-12-25 01:14