[產品資訊] [有圖純討論] 車房新技術新產品?把水分解讓汽車助燃

利申,小弟只是普通車主一名,朋友今日收到佢間相熟車房promote呢只產品,由於我地兩個之前都未聼過所以POST上黎純討論。

不是打手,不是廣告,謝絕PM問價問相關資料。如有任何疑似違規賣廣告請告知小弟更改内容或版主直接處分。好驚比人話賣廣告,所以戴曬頭盔先。

whatsapp 内容如下歡迎大家討論:

原裝無事無幹無謂手痕捉蟲

呢招其實早向二戰時期
啲飛機引擎度玩過
(噴射引擎仲啱啱起步 主要仲用活塞引擎+Turbo去適應高空運作)
就算真係work
主要副作用係機油吸收水氣嘅機會大咗
從而加快換油周期

1. 日本人覺得有價值既野係唔會比中國生產
2. 咁有用,點解歐洲車廠唔用
3. 讀Chem既人不妨講解一下 2H2O->2H2+O2 要輸入幾多能量

呢招其實早向二戰時期
啲飛機引擎度玩過
(噴射引擎仲啱啱起步 主要仲用活塞引擎+Turbo去適應高空運作)
就算 ...
kanduki 發表於 28/1/2015 21:07

今日同個以前開車房的同事傾,佢聼完都一口咬定話無可能

點用點裝都未知喎! 倒係邊

高科技電子零件?轉下手會賺好多錢!?  哈哈!

fuel cell用既hydrogen都唔係用水生產而係用天然氣。用水會既生產成本太高(用電太多)。

點用點裝都未知喎! 倒係邊
basara 發表於 2015-1-29 01:16

https://www.youtube.com/watch?v=ZxkHqPXwNZ4
教埋你點check

呢招其實早向二戰時期
啲飛機引擎度玩過
就算 ...
kanduki 發表於 2015-1-28 21:07

你講果個係meth injection, 可以提升汽油中的oct, 而減少 knock

https://www.youtube.com/watch?v=HkPFZWd8wj4

回覆 1# BenYou

外國D人勁改果D車, 真係會加水係入氣口....  (LINK 如下。。。。人地係AEM。。 )
https://www.youtube.com/watch?v=HkPFZWd8wj4

爆果時可以多D氧同減低溫暖.... 原理有小小似NITRO....
不過原裝車用左都冇用.. 又冇改ECU..... 太多水又會入油到.... D PART 又會生RUST.....

人地玩車當玩具就冇所謂..... 自己車吾好玩.....

CHING 間車房連LEE D 野都SELL要小心D。。。。

估吾到大陸真係水都可以騙人。。。。。(~o~)

回覆  BenYou

CHING 間車房連LEE D 野都SELL要小心D。。。。

edl0025 發表於 29/1/2015 04:22

Ching 你呢句真....