電池燈問題!幫幫手被下意見

:(部車又有怪事 尋日口快快唔少心係車到話想賣車
部車就著左電池燈
部車行3000轉以下唔著 3000轉以上就會閃下閃下 而且會13.8-14.2v到上落
我諗緊會唔會呢兩日落雨有水彈入左打南磨
定係電池就瓜?? 水電用左差唔多年半多D

發老皮   等兩日乾左再試囉

將個車頭隊埋牆,入空波開大燈踩油門,睇下有無光源唔穩電
有既就事但一樣死,電 / 打南磨。
係壞既都先換電先囉,你又諗住賣車,
記得 keep 單,將價錢加返上去你個車價...

將個車頭隊埋牆,入空波開大燈踩油門,睇下有無光源唔穩電
有既就事但一樣死,電 / 打南磨。
係壞既都先換 ...
風聆草 發表於 2015-2-5 09:50 AM
有呀 .....岩岩出去個陣又試過 而加電池燈長著 而且先左電壓 停燈位個陣電壓正常13.8v無事 一行就上到14.4-14.5v 車所有電器都明顯光左

有呀 .....岩岩出去個陣又試過 而加電池燈長著 而且先左電壓 停燈位個陣電壓正常13.8v無事 一行就上 ...
lyh1993 發表於 2015-2-5 17:26

是但中一樣...你粒電玩左幾耐 ? 似係打南磨問題
你打南磨有問題可以整死埋粒電,拿拿聲整左先啦。
因為你著到車我就唔會估係粒電問題,
電就好簡單既野黎,著就著,唔著就唔著...
除非你係水電遮。

是但中一樣...你粒電玩左幾耐 ? 似係打南磨問題
風聆草 發表於 2015-2-5 05:58 PM

應該就有兩年....但被你咁講我都覺似係打南磨...同上次打南磨死法差唔多

應該就有兩年....但被你咁講我都覺似係打南磨...同上次打南磨死法差唔多 ...
lyh1993 發表於 2015-2-5 18:02

拿拿聲整啦,打南磨不正常出電壓會整死粒電,渣去俾油都唔好太大。

拿拿聲整啦,打南磨不正常出電壓會整死粒電,渣去俾油都唔好太大。
風聆草 發表於 2015-2-5 06:04 PM

收到師兄!!