20-30萬 買二手車

有沒有提議, 要求 靜,慳油,後座位舒適

5 or 7 seats?
要咩年份到?
你要靜+慳油, Hybrid 幫到你...
alanhippo 發表於 2015-2-8 23:19

今日係toyota showroom 見倒, 計埋政府如果加首次登記稅, Camry hybrid 新車要49 萬幾...

今日係toyota showroom 見倒, 計埋政府如果加首次登記稅, Camry hybrid 新車要49 萬幾... ...
ckkong97 發表於 2015-2-8 23:21

所以2手只係廿個鬆好抵買

所以2手只係廿個鬆好抵買
alanhippo 發表於 2015-2-8 23:33

如果真係加首次登記稅, 二手車一定加價...

如果真係加首次登記稅, 二手車一定加價...
ckkong97 發表於 2015-2-8 23:43

好心唔好加啦.... 我想等個B出左世先換車

好心唔好加啦.... 我想等個B出左世先換車
alanhippo 發表於 2015-2-8 23:46

睇個勢, 首次登記稅加, 牌費都加... 放晒風... 但係加幾多就唔知啦...
牌費加double 都係一個月多幾百... 首次登記一加就可能差十幾二十萬.... (以30-40 萬新車黎計)

camry hybrid真心想過,最難過關就是外形

今日係toyota showroom 見倒, 計埋政府如果加首次登記稅, Camry hybrid 新車要49 萬幾... ...
ckkong97 發表於 2015-2-8 23:21

Anyone got experience, Camry hybrid, how much $/km if use Premium fuel?

camry hybrid真心想過,最難過關就是外形
cfaye 發表於 2015-2-9 01:09

新果隻7.5 代果隻樣ok 左架