[零件配件] ALPHARD被爆窗 偷走凳連音響

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20150210/53421727

藍田茜發道滙景花園對開,凌晨3時許,一輛停泊在路邊ALPHARD七人車,遭人用硬物擊碎左邊車身玻璃,登車拆走音響及中間兩張電動座椅,車內多支價值數萬元XO亦被偷,賊人得手後逃去,車主事後到場協助調查,表示居於附近,平日將車泊入停車場,因今早要往北京,因步行路程較短,故貪方便將車泊在茜發道,被賊人有機可乘。

How much would it cost to repair all the damage?
要修復所有的破壞的維修費用要多少錢?

好熟手wor,新車飛機位加套原廠音響,2萬零3萬蚊啦(睇下有冇得湯)
搵全保claim吧~

好熟手wor,新車飛機位加套原廠音響,2萬零3萬蚊啦(睇下有冇得湯)
搵全保claim吧~ ...
棋靈王~藤原佐為 發表於 2015-2-11 00:46

其實有D怪,拆零件好size時間,風險大

成架偷,明顯方便好多

橫點都係偷...搞咁多野點解唔揸埋走佢

橫點都係偷...搞咁多野點解唔揸埋走佢
da87 發表於 2015-2-11 01:27

晚上多RB,可能驚行兩步就俾人叫左入pit ,同埋新車keyless冇key響車,是味會cut油?

搵全保claim吧~ ...
棋靈王~藤原佐為 發表於 2015-2-11 00:46

架車本身違泊, 可能冇得保.

兩萬零三萬買一張櫈應該都夠.

架車本身違泊, 可能冇得保.
happy_gemini 發表於 2015-2-11 09:58

保險同違泊無關

保險同違泊無關
kellykk 發表於 2015-2-11 17:10

有.
車主本身有責任"保護'自己部車.

以前已經分享過了: http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1814940

有.
車主本身有責任"保護'自己部車.

以前已經分享過了:
happy_gemini 發表於 2015-2-11 17:25

都唔一定,我問過我間,只要防盜係正常,車主已經盡左責任,
唔通違泊俾車撞到,保險又唔賠咩