[一般問題] 想學車有冇師傅介紹?

想學車有冇師傅介紹?
可唔可以我自己報考筆試先?定係佢要幫我報,賺多筆?
考筆試,路試宜家排幾耐?

如果跟師傅的話自己考完筆試再搵都唔遲, 我d fd都係咁, 會平d($548+510)
當然師傅幫都得,好似通常收齊頭$1100
官方的駕駛考試輪候時間表, 路試港島最少3個月, 九龍新界最少半年
http://www.td.gov.hk/filemanager ... est_waiting_chi.xls

回覆 1# k_02

已pm

如果跟師傅的話自己考完筆試再搵都唔遲, 我d fd都係咁, 會平d($548+510)
當然師傅幫都得,好似通常收齊頭$11 ...
hihihellohihi 發表於 2015-2-24 22:15

Thanks
我想知學車係咪要學夠30hours?
一堂45mins 叫做學左一粒鐘?

-del- 123456

回覆 4# k_02

唔一定 有人有天份10 hrs就去考都得
只係運吉處"建議"新仔學夠30hours
我自已就學左40hrs先考 一take pass
夠料考未自已會feel到 再唔係師父會講
我臨考前幾堂師父都仲罵緊我 "你咁既死樣點去考呀 死得啦"
一堂45mins  每次通常兩堂兩堂咁學 即係個半鐘
自已狀態好就3hrs
我一年前係跟呢度另一個師兄介紹比我個師父學
覺得都唔錯 依家仲有幾日甩p了
回顧呢一年都好有驚無險
有咩可以pm我 一年前既事都叫仲記得
學同考要注意既都應該答到

回覆  k_02

唔一定 有人有天份10 hrs就去考都得
只係運吉處"建議"新仔學夠30hours
我自已就學左40hrs先 ...
留白兄 發表於 2015-2-24 22:59

學足D 先去都好, 唔係又要排多6個月

以我的經驗一般都唔需要學足夠30個鐘,當然學多d冇壞
還有如果肥左可以抽快期一般兩個星期內可以再考過

以我的經驗一般都唔需要學足夠30個鐘,當然學多d冇壞
還有如果肥左可以抽快期一般兩個星期內可以再考過 ...
hotline 發表於 2015-2-25 00:46

點抽快期?  請教~

學唔夠鐘,師傅唔肯租車俾你去考
當年我個師傅一定要最少二十個鐘