[一般問題] 大陸車牌續牌

請問大陸車牌(licence)如果到期需要續牌, 在香港可以辦理嗎?

請問大陸車牌(licence)如果到期需要續牌, 在香港可以辦理嗎?
chanpok 發表於 2015-3-22 23:50

可能返國內搞會好d

我對上一次幾年前係咁的去到深圳梅林辦證嗰度

結果都揾咗嗰度出面d小店

要話驗身其實嗰d小店有辦法

可能要有國內銀行咭要黎過數比出牌嗰度

而家有無變就唔十分清楚

關口有d小店話代辦可以問吓

香港邊有得辦啊,除非比1-2000蚊比李x,不如趁香港放假,大陸唔放假,自己行一轉啦,
就算咩都唔識,要揾黃牛,都係3舊水人仔搞掂

請日假自己去搞喇。

請問地址係? 可以搭公共交通工具去嗎?

chanpok 發表於 2015-3-23 23:43
而家要有深圳暫住證先有得搞,你有先好去,唔係就白行一次

chanpok 發表於 2015-3-23 23:43

同求×2.

chanpok 發表於 2015-3-22 23:50

駕駛證到期續牌簡單好多.續牌嘅話唔再需要住址證明.前後搞埋第3日EMS送到上門.
最近去文錦渡車管所.要平羅湖搭地鐵到黃貝嶺站行過去.唔識路咪電話裝只導航帶你去.唔想煩就搭的士.準備嘅文件有體檢合格表.證件相.回執.身份證.回鄉證.駕駛證正本.複印件.證件相要翻到大陸果邊先影.講影駕駛證相同回執.體檢宜家要親自去.因為最後醫生蓋章果時要影相上傳去車管所系統.同埋要去正規醫院做.附近有羅湖醫院.最好先去影相.再做體檢,體檢表要貼相.仲有lunch tiam會無醫生.自己噤樣行一轉續牌都係150人仔左右搞定

www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2180855&extra=page%3D1

剛續了,未計車費唔使人仔八十