[保養相關] Book 驗車要4個月前 BOOK??

剛打去 Crown 總台 BooK 保養, 個 CS 說提我現在 Book 驗車要4個月前 BOOK WOR....4個月, 我重要唔要車都唔知呀, 點4個月前BOOK 呀.......我知現在 驗車要一個月 前就BOOK, 我上之也早兩個月就BOOK,  但自己有驗車的皇冠車行反而重要成4個月, 會唔會過份D呀.....
重要保養信其實是保養日前一個月多先寄........

OR 是個總台 CS 玩嘢? 下次直接打返去廠BOOK OR EVEN 出去保養算.....

我早兩日問過(唔係Crown), 話排到6月頭

我上星期比車房攪話要排到6月底

係呀, 差唔多要咁~!

有錢有快期~
冇錢就。。自己努力去慢慢排
我都由2月中排到4月頭

運輸署防貪 車主續牌無門叫慘  
驗車量大減60% 預約需時逾月
15/01/2015

私家車車齡滿六年,均需通過年檢才能續領行車證。惟業內人士透露,運輸署為防貪加強把關,令每日驗車量跌60%。為免「無車揸」,車主除提前逾月預約外,或需排通宵及多付錢予車房代勞搶候補位。
駕車逾20年的郭先生,行車證去年12月底到期。他一如既往在屆滿前十天,致電車房預約驗車,但竟要排期至2015年1月底,「到時行車證已過期,無車揸。」
他指相熟的驗車師傅表示,自廉署陸續揭發有車行涉行賄,以「包合格」作招徠詐騙運輸署後,署方加緊執法,「以前一間驗車中心每日高峰期可驗150至200架車,依家規定每架驗足45分鐘,部分驗車綫一日只驗到12至25架。」為免行車證過期,他經車房師傅「教路」,以1,500元,包530元驗車費,由車行職員代找即日候補位,率先驗車,「畀多小小錢,兩日搞掂。」

冠車行反而重要成4個月, 會唔會過份D呀.....
t1174-3 發表於 2015-4-23 11:25

我上星期打去大昌(元朗)約運輸署年檢,排到七月尾。

昨日排元朗都排到7月6號!!

排到7月幾拿? 仆_ 我7月頭到期 而家都未排......

排到7月幾拿? 仆_ 我7月頭到期 而家都未排......
改咩名好 發表於 2015-4-29 15:31

間間唔同日期   盡快打去問 依家電話約就得