討論下街上路人的惡劣行為

個人遇過:

1) 肥師奶揹住個斜咩袋,放左係pat pat 位
一野挨埋我架車旁邊
個袋有金屬位掂到架車既話,一定會凹/花
好彩見到即場喝佢+ 冇事

2) 大陸阿毛等過馬路,想慳力,竟然放左個手提行李袋係我車頭蓋當枱用,喝佢理都唔理
好彩冇凹/花

香港地,真係危機重重
大家又遇過乜?

我更怕有人響巴士站一落車就捐車'LA'衝出黎

單車人士係你前面左右罷動. 有時候佢仲要轉線 , 好怕佢比隔離車推之後佢炒底左之後再比我look 過.. 所以通常我一看到單車就轉線 | 20M 距離慢車...

每次泊S 位  後波緊 都有行人響車尾過

奠老旗合 發表於 2015-5-12 11:37

香港人真係好心急

奠老旗合 發表於 2015-5-12 11:37

依家d人真係唔會睇你倒車/開白燈
老人家過馬路完全唔會睇車
好似老奉咁...
(多謝果班左膠份子)

依家d人真係唔會睇你倒車/開白燈
老人家過馬路完全唔會睇車
好似老奉咁...
(多謝果班左膠份子) ...
wongsimon 發表於 2015-5-12 12:11

D友值頭痴線既  上兩個月 我泊定架車等人  坐響司機位,  明明左邊係大大條行人路
有個女人,係都要行出馬路 貼住D死車行, 我右後鏡見到佢 & 有架車 洪洪聲黎緊, 佢俾架車嚇一嚇
佢嚇到趴街, 跌落地仲抓住我後鏡  ,跟住賴死, D 友仲以為我撞到佢,  最後又要等警察黎, 交代一輪先走得

D友值頭痴線既  上兩個月 我泊定架車等人  坐響司機位,  明明左邊係大大條行人路
有個女人,係都要行 ...
奠老旗合 發表於 2015-5-12 12:22

哇,真係認真恐怖..正一"累人"
個累人係咪想屈你撞佢?

哇,真係認真恐怖..正一"累人"
個累人係咪想屈你撞佢?
wongsimon 發表於 2015-5-12 12:52

佢係想撤賴架  我大大聲 X 佢   係你自己跌低趴落我架車到, (佢半坐咁拉住我隻後鏡)

你起唔到身就慢慢坐低, 隻鏡爛左盞跌親你,佢先死死氣地 放手坐低

跟住見佢坐響我前轆到  唔對路 我自己報警