有無師兄的W204(C200)出現過這問題?

在網上搜過,美國,台灣都有不小同樣的問題.有些網站說是W204的尾燈設計通病(地線設計問題導致過熱).有不小地區更有安排Recall維修.

作天曽致電仁孚,他們說沒有聽過這問題會導致尾燈過熱……所以維修會以正價收費.

想問問師兄們,應該俾仁孚整(约5K)?車房整(未知價),定自己整?

見到燒左既配件HK$500有找,但個排線唔知連去邊,有無師兄教路?

有不小地區更有安排Recall維修...

如果係廠發的聲明,你可以據理力爭架喎

都要視乎是否同一批次。

唔經插頭駁條粗少少嘅線直接點焊落燈座之後一直冇問題了

有不小地區更有安排Recall維修...

如果係廠發的聲明,你可以據理力爭架喎
A君 發表於 2015-6-13 13:59

就係搵到,但唔小新聞同討論區有講e單野……

http://www.benzworld.org/forums/ ... all-now-active.html

幾本上同我個問题係一模一様其實都幾牙煙下 一陣著火点算喎

都要視乎是否同一批次。
pslleung 發表於 2015-6-13 15:17

問題睇落無分別,無理由會特然間溶掛

唔經插頭駁條粗少少嘅線直接點焊落燈座之後一直冇問題了
buta331 發表於 2015-6-13 15:28

我有見過加多條地線e個方法,但如果佢地唔承認有設計問題,整返完裝,到最後都係會燒

我有見過加多條地線e個方法,但如果佢地唔承認有設計問題,整返完裝,到最後都係會燒 ...
milkycloud 發表於 2015-6-13 15:37

個問題係如果經返個插過佢唔夠過所以發熱, 你換返原裝咁樣佢轉頭又係會溶過(信不信由你)...我駁過條線唔經插用咗年幾都未有事...

個問題係如果經返個插過佢唔夠過所以發熱, 你換返原裝咁樣佢轉頭又係會溶過(信不信由你)...我駁過條線唔 ...
buta331 發表於 2015-6-13 17:31

我信呀,但個問題就變左如俾成5K仁孚,之後佢又係換返完配,轉頭又燒,又5K……咁様好On居架嘛

所以如果佢唔承認個設計有問題既話,個問題係解決唔到既

我信呀,但個問題就變左如俾成5K仁孚,之後佢又係換返完配,轉頭又燒,又5K……咁様好On居架嘛

所以 ...
milkycloud 發表於 2015-6-13 18:14

所以咪自己去解决囉...