[產品資訊] transcend 出既drivepro 220 車Cam

最近自己有啲朋友因為冇裝車Cam,俾人Hit and Run, 拍唔到事發經過所以追討唔到!都係裝返個車Cam穩陣!

做完一輪research之後,都係決定試新野..話曬台廠有保證。transcend 出既drivepro 220 車Cam, $1220台記嘢,勝在性價比高!本來諗住平平哋買隻入門版drivepro 100 或者 200試下先,不過見隻220除咗有1.8光圈HD鏡頭,又有内置GPS全球定位,可測車速,過線提示,碰撞提示,又有wifi可download apps 連接smartphone, 跟機有張16gb micro SD咭,差少少錢就買隻頂級版試下佢。

用咗一星期,最緊要更係開返啲影像睇下清唔清啦!話哂hd鏡頭,日夜行車影像算唔錯,始終1080解象,係電腦開返出來睇都好清。收音咪算清晰,冇乜雜音。至於個内置gps提供車速,行車線偏移,同前車距離提示。車Cam背後有個2.5寸顯示屏算夠用,另有四個分別開關掣加功能建,個目錄都幾user friendly,基本上我唔洗睇說明書,唔洗兩分鐘已經玩熟咗個menu! 最後download咗個drivepro apps 用wifi link up咗個電話,暫時只係試過可以用個apps睇即時錄像及返睇錄影記錄,仲係到研究緊。

好嘢更要同各位車友Share啦!

transcend 220 車Cam日間行車影像
https://www.youtube.com/watch?v=ICXS6rOTZhM

transcend 220 車Cam 夜間行車影像
https://www.youtube.com/watch?v=Q4zCWKXrDVs

功能都算齊有1080p、130度廣角、f1.8、錄影時可以拍照、2.4吋螢幕、gps軌跡記錄、鋰電池、緊急錄影模式

送16gb card

我買的係用貼,因為有玻璃吸盤的一款無貨
不過條usb線好長應該有4米

我用緊另一隻淘寶野,有2k@30fps同wifi,不過個wifi慢到唔正常。一個500M既file用app Download要長過十分鐘。師兄你隻cam 個wifi正唔正常?暫時有wifi既車cam應該都係用Ambulla 既A8 chips,你可以試下個play store下載個LinkInEyes試試。

呢篇"sin"稿好似差d質素

成個HP 咁既樣

邊間廠無乜所謂,無興趣研究。我用落覺得唔錯,最重要條線長有成4米,可以走到綫,天氣咁熱,最怕大陸cam用的鋰電池,放煙花就哈哈。

當TB 舊幾兩舊水買到隻質素唔錯既車cam 時
我諗唔到點解要用$1220 買隻質素都只係唔錯既車cam

我呢隻連運費都係4 舊幾水人仔,前後cam 仲有後泊影像功能。
係大部左d 但係真係好方便。

師兄;好大部cam會吾會阻到?

師兄;好大部cam會吾會阻到?
NOPSS 發表於 2015-6-22 17:52

開頭都會,用左2 日已經慣左
掛高d 其實又無咩問題。

其實我反而真係擔心粒lipo頂唔頂到香港夏天仲要泊室外
我N年前隻F500Q兩野就漲左