油隔一問

請問可否 去車房淨換油隔?
因為上星期換油唔記得叫埋換油隔..

謝謝~~

謝謝~~
jukeqq2002 發表於 2015-6-25 10:33

一拆個油隔入面啲油就會流出嚟,留返下次換油先換個油隔喇。

謝謝~~
jukeqq2002 發表於 2015-6-25 10:33

Yes u can, and plz get the filter changed !

咁大整蠱,換偈油無換偈油隔,正常會講偈油幾錢,人工幾錢,
正雜廠油隔幾錢,呢間野無下次啦.

咁大整蠱,換偈油無換偈油隔,正常會講偈油幾錢,人工幾錢,
正雜廠油隔幾錢,呢間野無下次啦. ...
kf 發表於 2015-6-26 20:19

邊間呀開佢名啦......

睇下乜車。多數日本車油隔係車底,拆油隔一定會放油。

歐洲車就相反,油隔係 engine bay 入面。熄車拆油隔唔會漏油的。

換偈油唔換埋偈油隔 =無換過偈油
racing 發表於 2015-6-26 20:23

咁又唔係既, 副偈唔污穢, 換油換得密既話, 淨換油都ok, 我個半月一次油, 兩次油一次隔
不過一般街車, 一年先換兩次, 唔換隔真係不如唔好換

咁又唔係既, 副偈唔污穢, 換油換得密既話, 淨換油都ok, 我個半月一次油, 兩次油一次隔
不過一般街車 ...
用尸名 發表於 2015-6-27 11:22

師兄半個月換一次油即係十五日換一次.師兄梗係車不離身由朝揸到晚食飯都係架車度.如果唔係使乜咁密換油呀.

師兄半個月換一次油即係十五日換一次.師兄梗係車不離身由朝揸到晚食飯都係架車度.如果唔係使乜咁密 ...
bei6266 發表於 2015-6-27 14:09

睇清楚先啦, 個半月呀, 況且你又唔知我咩車, 點渣法.
我咪講左一般街車一年先換兩次, 醒少少都知我唔係啦.