點提醒後面的人開燈?

前面好簡單, 閃大燈有八成都明的
後面我試過熄燈再開幾次都唔得, 師兄有無心得?

後面我試過熄燈再開幾次都唔得, 師兄有無心得? ...
platinum 發表於 2015-7-3 08:30

I tried to flicker my fog lights.
He flashed me back.
Then he realized his front is complete darkness.

由得佢唔着燈比差佬抄得一兩次冇着燈就以後都會記得着燈.我都係冇攬安全帶比人抄左兩三次之後.以後都記得攬安全帶.

由佢 , 冇必要提醒 , 路黑唔好俾佢跟咁近

由佢 , 冇必要提醒 , 路黑唔好俾佢跟咁近
fredrace 發表於 2015-7-3 10:31

你見到佢先算啦..

有後霧燈就閃後霧燈.. 冇就冇計, 閃到大燈壞佢都睇唔到, 反而比錯signal前車.

我會專登比佢過先.. 佢係我前面好過後面.
比佢過左頭, 如果唔係本田車的話. 閃佢一下, 自己熄燈, 隔一秒再開,  咁佢應該醒水.

can't really help in this situation...........better pay attention to your own driving....

其實路黑+車黑  無燈真係好似消失左咁  由其塊鏡比較睇野暗D

其實路黑+車黑  無燈真係好似消失左咁  由其塊鏡比較睇野暗D
love19901109 發表於 2015-7-3 10:54

冇錯, 成日掛住去locate呢架鬼車, 分分鐘自己唔小心炒埋..
我當送瘟神. 比佢先走一步. 如果見到佢炒埋人度, 我會幫手舉報佢冇開燈.

由佢..因為你閃完佢佢仲鬧返你轉頭..

後面我試過熄燈再開幾次都唔得, 師兄有無心得? ...
platinum 發表於 2015-7-3 08:30

你提完佢都唔醒水就由佢喇。