[月經有片] 馬路真係好多賤人

大家可能遇得多呢d賤人,不過我放上黎只係想 "慎" 下

https://youtu.be/DtRk_qRCbZ4

https://youtu.be/Ni50g3o2zXQ

瑪麗醫院果頭近...

瑪麗醫院果頭近...
lays 發表於 2015-7-6 20:36

呢個位係落完大斜,平日好多人小車果陣都行70-80
如果我都行七八十既話,應該炒左

呢個位係落完大斜,平日好多人小車果陣都行70-80
如果我都行七八十既話,應該炒左 ...
wongsimon 發表於 2015-7-6 20:43

再前少少好似有快相機...小心車速...

另外呢段簿扶林道都係不適宜太乖靠左行駛...

大家可能遇得多呢d賤人,不過我放上黎只係想 "慎" 下
wongsimon 發表於 2015-7-6 20:17

Your response is very fast.
You could use mirror and do shoulder check in a nick of time!

再前少少好似有快相機...小心車速...

另外呢段簿扶林道都係不適宜太乖靠左行駛... ...
lays 發表於 2015-7-6 21:00

前面果部只係燈位機 要到置富大斜路位先係測速 
如果佢測埋速,我諗一日應該會影一百幾十張

別外我真心建議除左呢段路,簿扶林道係靠左行
好多痴線佬/大車會過晒中間雙白行,仲會過埋對面線

You could use mirror and do shoulder check in a nick of time!
PPLd 發表於 2015-7-6 21:04

我向右轉線果一刻,真係冇時間睇有冇車
如果有車一樣炒

PPLd 發表於 2015-7-6 21:04

不過我順路想問下,如果我因為避佢而cut右,撞到右車既話
我洗唔洗負責?

呢d賤種經常遇見!

架civic P牌, 應該睇唔到斜路上黎既車, 而且佢又冇擰頭.