點煙頭/汔車取電

現今車用電子產品太普及, 又car cam, 又導航,
全部都要取電,有時仲想充埋部大食電話...
唔知大家平時點樣處理各種要取電的電子產品呢??
如果全用點煙頭, 有冇好品質的"一開三"介紹?
同埋點睇先知好定差?
好驚買左劣質貨會燒埋panel

唔知大家平時點樣處 ...
hkfaner 發表於 2015-7-25 17:07

去淘寶買黃師博.

電子野既用電量,對於汽車根本九牛一毛
冇野好擔心

除左電話充電之外,我接受唔到煙插...特別係一開三果的,真係好礙眼...
我會自己係中控/錶板偷匙火用

廿蚊同一百蚊差別在於電線粗幼

廿蚊同一百蚊差別在於電線粗幼
Jazz 發表於 2015-7-25 19:29

$19HKD ...福仁商場...1 出3 +500mAh USB....

$19HKD ...福仁商場...1 出3 +500mAh USB....
ckkong97 發表於 2015-7-25 22:36

呢隻我買咗,用咗兩個月無事發生,個usb插山狗長開,一個12V插usb charger 叉iphone,一個12V 插FM emitter,淨低一個spare

Btw, 鴨記賣$17啫,近南昌街果邊嚟,雜貨店其中一間

依家最多都係CAM+差電器,都係用兩個位...CAM直接買個用12V改FUSE箱拿電.跟住買個3位USB充電器咩都夠..

呢隻我買咗,用咗兩個月無事發生,個usb插山狗長開,一個12V插usb charger 叉iphone,一個12V 插FM  ...
Jazz 發表於 2015-7-25 22:43

哈哈...越黎越平....
我用左四個月以上...

依家最多都係CAM+差電器,都係用兩個位...CAM直接買個用12V改FUSE箱拿電.跟住買個3位USB充電器咩都夠.. ...
cacacaca 發表於 2015-7-25 22:45

我架車本身有三個車充, 1出3 接前後車cam, 一個出1A USB x2, 一個接前車cam ... (兩支前cam)