想換機油,元朗區邊間換油信得過,同邊到有汽車零件買? 唔該

豐田picnic,想換機油同埋波箱油,有咩注意同埋元朗錦田區邊間換油信得過? 唔該

換機油之前幾次都去交通廣場油站, 但覺得有D 貴, 唔知錦田中石油果間新野信唔信得過?

但波箱油就幾次冇換,E家覺得轉波慢左,所以想換埋, 但有聽過波箱油換錯好大件事, 所以想問下師兄有冇介紹?

想問埋其實香港有邊到有汽車零件買?  好似風隔咁, 可以自己換唔洗比車房賺~

唔該哂

八記車房
racing 發表於 2015-7-27 20:20

請問佢近邊道?我經 Google 找都唔清楚,Street-View 又唔見佢。唔該。

油站收你幾錢?換左咩油?

豐田picnic,想換機油同埋波箱油,有咩注意同埋元朗錦田區邊間換油信得過? 唔該

換機油之前幾次都去交通廣場 ...
winson2468 發表於 2015-7-27 19:53

商會中學後面既教育路, 或者建德街, 都有得賣.
自己買料去油站換都唔係太貴.

換機油之前幾次都去交通廣場 ...
winson2468 發表於 2015-7-27 19:53

我平時去開新田嘅相熟車房check車換油, 勝在老師傅慢工出細貨, 不過要book
汽車零件都係出ssp/mk 啦

btw, ching 係咪都係泊交通?

龍華酒家隔離 , 振興車行對面.....
racing 發表於 2015-7-29 00:45

唔該師兄。
龍華酒家無左了;現址的係叫名門。
以前行過都唔見。要行去慢慢睇下先。

元朗錦田區邊間換油信得過?

我去開博愛醫院附近的油站換油。

但有聽過波箱油換錯好大件事, 所以想問下師兄有冇介紹?

請睇睇跟車的說明書。
入面規格部份會講換邊種,換幾多,及要幾時換波箱油的。
廠的指示包信得過。