正常可唔可以查到 車牌號碼 持有人係邊個?

請問 正常可唔可以查到 某 車牌號碼 持有人係邊個?

thx~~~

$45/張
happy_gemini 發表於 2015-8-28 05:01 PM

thx~~

所以話香港人講私隱真係好好笑,人人都赤裸裸仲成日講私隱……

所以話香港人講私隱真係好好笑,人人都赤裸裸仲成日講私隱……
du0449 發表於 2015-8-28 21:32

之前已經在討論收緊限制可查詢的資料.
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130122/18142375

不過, 事實亦真的不可能完全不容許查詢任何資料, 基本上有買賣交易存在就要有機制讓買方查核一些必需的資料 (e.g. 車主/戶主).

回覆 4# du0449

我諗要有私隱的話,最好八達通,信用卡都唔好用,會安全0的

回覆  du0449

我諗要有私隱的話,最好八達通,信用卡都唔好用,會安全0的 ...
mocha_boy 發表於 2015-8-29 16:12

我十幾年前已經有做銀行朋友話我知,只要你有用銀行…出左月球都搵到你只不過想唔想搵姐!

回覆 7# du0449

虛心想問下,用銀行有什麼私隱會外洩?住址?姓名?電話?身份證號碼?還有?
會唔會知道我去左邊??

回覆  du0449

虛心想問下,用銀行有什麼私隱會外洩?住址?姓名?電話?身份證號碼?還有?
會唔會知道我 ...
mocha_boy 發表於 2015-8-29 16:30

住址?姓名?電話?身份證號碼?<<<<E D就一定知嫁啦,佢粒晶片就唔會知你企係邊既,唔洗驚

住址?姓名?電話?身份證號碼?
kwunhokcc 發表於 2015-8-29 16:32

但八達通加天眼,會知條友係邊0番