有冇師兄知道goodyear efficient grip 價錢?

好似話出左新款,有冇師兄知幾錢?

以前用過,跣到死,而家有新款?

回覆 2# pkhwong

今朝問呔鋪話1400新款,想睇下有冇師兄知大概咩價
我上年頭換都係1200

pkhwong 發表於 2015-8-30 14:23

D聲稱慳油嘅胎一般都跣到死......同埋一年都慳唔到一缸油, 但就要就住就住渣, 不如換條咬地D嘅胎渣得安心
果時我最後買咗4條Goodyear F1D5
http://www.hkepc.com/forum/redir ... 45&pid=31672593

D聲稱慳油嘅胎一般都跣到死......同埋一年都慳唔到一缸油, 但就要就住就住渣, 不如換條咬地D嘅胎渣得安心 ...
Advanced Ivan 發表於 2015-8-31 09:43

果時全新用咗半年,起步大油少少都打空轉,地下濕 d 又甩尾,即刻換。

回覆 4# Advanced Ivan

有無啲咬地又唔嘈既胎?

回覆  Advanced Ivan

有無啲咬地又唔嘈既胎?
backspace-hk 發表於 2015-9-1 09:23

我覺得F1D5算靜, Goodyear開發呢個model都係為濕地同靜......
http://hd.stheadline.com/car/car ... 08087&srctype=g
噪音同舒適度明顯上手車主用果套S.Drive好......
但講咬地好似S.Drive咬少少
濕地個人認為OK......始終我落雨天都唔會飛

如果再揀我都係揀F1D5 or F1A2, 其他牌子D靚胎係香港賣都係貴人一截, Goodyear算係唔貴表現又唔差......

回覆  Advanced Ivan

有無啲咬地又唔嘈既胎?
backspace-hk 發表於 1/9/2015 09:23

米仔ps3 or pps

pkhwong 發表於 2015-8-30 14:23

我都用左幾年,未跣過一次,可能我濕地唔會飛車吧。

米仔ps3 or pps
A君 發表於 2015-9-1 14:03

re11 會唔會好嘈?