[一般問題] [車CAM問題] Parking Mode

小弟早兩日買左部Transcend DrivePro 220    個PARKING MODE  兩野就無晒電
想問各位有冇用過呢隻野   其他牌子會唔會好D?  佢話斷電錄40分鐘但40秒就KO

小弟早兩日買左部Transcend DrivePro 220    個PARKING MODE  兩野就無晒電
想問各位有冇用過呢隻野   其他 ...
love19901109 發表於 2015-8-31 22:36

cam 裡面舊鋰電得470mAh 咁細舊算吧啦... 一係用尿袋, 一係係車舊電度攞電, 最多加舊唔夠電壓會熄機果隻...
我果隻papago gosafe 272 裡面有粒420mAh 都有停車錄影, 我無正式計過, 但係五至十分鐘內無電就好正常....

係咪未充滿電?
內置電池一般好細,斷電能夠堅持錄40分鐘,機器係咪有熄mon功能

回覆 3# kf
我睇返原來係30分鐘  但佢話可以開住錄   我真係唔知點解我果部得幾十秒...

回覆 2# ckkong97
請問你部機用左幾耐?  其實papago 都有考慮過

回覆  ckkong97
請問你部機用左幾耐?  其實papago 都有考慮過
love19901109 發表於 2015-8-31 23:05

隻Gosafe 272 今年二月買用到而家, 半年度啦, 隻cam 有show 三格電, 原如果車充要行差唔多30 分鐘先差滿(由無晒電計), 如果用小米尿袋2A 入就好似差得快啲, 大約15 分鐘度....同埋車充好多時都係去到兩格電(即係我開短途多, 好少多過半個鐘), 小米駁幾個鐘就一定見倒三格電滿....

回覆 6# ckkong97
我隨車有隻尿袋跟住  但有時唔記得駁希望部機錄到   所以先買呢隻   想問問你部機舊電會唔會感覺好快無電    之前買D山寨機就係咁

我隨車有隻尿袋跟住  但有時唔記得駁希望部機錄到   所以先買呢隻   想問問你部機舊電會唔 ...
love19901109 發表於 2015-8-31 23:36

之前部F500Q 就成日換舊鋰電(粒鋰電同某相機鋰電一樣一粒過)...papago 我用左半年我覺得無乜大分別...容量方面...

回覆 8# ckkong97
咁睇黎下一部機會轉papago ...   用過好多隻都好快打柴

咁睇黎下一部機會轉papago ...   用過好多隻都好快打柴
love19901109 發表於 2015-9-1 02:08

但係papago 試過會錄唔倒...所以而家頭cam 打孖上....