[一般問題] Esso呢排廣告話改良左Synergy油, 有冇人試過?

用落係咪真係有分別?

利: 呢兩個月儲落好多張加得快$500儲值卡

回覆 1# bighead

改良左支油槍顏色,上次入油望一望見支油槍係淺柴色,即時嚇一嚇以為呀姐入錯柴油比我
入完油踩過下唔覺有咩特别。利申 1500cc 車仔

無分別...
都係宣傳手法姐

平油應該都係差不多,
唔知貴油有無shell咁好力呢

CBC Marketplace's report:

Premium gas vs. regular: What's really better for your car? (CBC Marketplace)

My choice is Regular :D

回覆  bighead

改良左支油槍顏色,上次入油望一望見支油槍係淺柴色,即時嚇一嚇以為呀姐入錯柴油比我:hit ...
backspace-hk 發表於 2015-9-1 09:33

我第一次都窒左

mafia 發表於 2015-9-4 15:20

段片好似講緊唔同辛烷值
但香港根本無呢個分別

我剛剛走去入左300,普通油,
的確係好踩左喎!!!堅係有唔同,
我架只係corolla 1.5

mafia 發表於 2015-9-4 15:20

香港油站 電油全部都係得premiun賣
(無鉛化果陣賣過一排regular不過無人入而摺咗)

而家香港平油同貴油嘅分別
後者係溝咗各自油站配方嘅添加劑

香港油站 電油全部都係得premiun賣
(無鉛化果陣賣過一排regular不過無人入而摺咗) ...
kanduki 發表於 2015-9-4 23:03

無鉛化 幾多年前