商用VAN選擇

而家諗緊H1 好定 Vito 好!

日本車一定唔諗,因為太唔舒服!

一架維修易搵件,維修平!車價平幾皮!
引擎仲係歐五,同埋尾籠載貨量比Vito小!

另一架維修都應該唔難搵件,但可能會貴D!
車價貴小小!但就靚多多!
引擎已經係歐六,同埋尾籠載貨量比H1大同多!

二手價邊個硬就真係唔多知!

真係好難揀!

有冇師兄幫手分折下!

計零件就(褔凸)最多又平(有內地貨),
載貨兩個亞福都差唔多,
但二手價就自己睇,
車價褔凸比福使平,
H1現時都算大路,
反正大家都祇有15年命,
最主要你自己喜歡。

福士好似唔賣車,去門市直情無放出黎!
我無走入去問!同埋好多師兄話個波箱好煩!

福特就車身太高,同埋得棍仔,唔多適合!

福士好似唔賣車,去門市直情無放出黎!
我無走入去問!同埋好多師兄話個波箱好煩!

福特就車身太高,同埋 ...
eddieqp 發表於 2015-11-4 21:03

VW自從爆咗單大鑊嘢之後
運吉似乎暫停Caddy同T5嘅新車登記

雖然Vito話哂都係架Benz唻
不過俾我當公私兩用的話
會向Ford同Peugeot兩者間揀一架
始終向落雨果陣揸架行頭轆嘅會穩陣啲

VW自從爆咗單大鑊嘢之後
運吉似乎暫停Caddy同T5嘅新車登記

雖然Vito話哂都係架Benz唻
不過俾 ...
kanduki 發表於 2015-11-4 21:17

Peugeot 等件parts 等死你...  

hi A 屎   揸十年都賣返一半錢有多    其他車得唔得  
H1 呢幾年咁紅 都好想知佢2 手價 硬唔硬

Peugeot 等件parts 等死你...
ckkong97 發表於 2015-11-4 21:31

架車行唔到,等整都可以餓死你!

hi A 屎   揸十年都賣返一半錢有多    其他車得唔得  
H1 呢幾年咁紅 都好想知佢2 手價 硬唔硬 ...
奠老旗合 發表於 2015-11-4 21:59

條腰睇醫生嘅錢應該係多過個車價跌幅囉

同埋成日話佢唔易壞,我舊公司兩架歐四三架歐五,無一架係百份百正常

一係就耐唔耐著引擎燈,一係就撻車有事,一係就成日拉住拉住架車!

架架都返原廠都搵唔到原因,我真係唔明點解仲咁多人用!

條腰睇醫生嘅錢應該係多過個車價跌幅囉

同埋成日話佢唔易壞,我舊公司兩架歐四三架歐五,無一架係 ...
eddieqp 發表於 2015-11-4 22:13

真係一D 都唔好坐
我公司 最近兩代都有過 你話拉住拉住既感覺 我都試過
我一年先揸幾次公司既VAN  以為 "立"油咋

有無睇過