[一般問題] 想問下放車比車行

想問下放車比車行, 會唔會有手尾跟?

我知賣左比佢地收哂錢之後, 因為手數問題實唔會轉名住
但我已經 cut 左保險

咁如果佢同人去試車個陣, 掛住T牌發生意外
我會唔會有事上身?

其實最怕佢被人炒牌超速完唔認數,因為你未轉名都係入你數,  車房應該有試車保, 所以唔洗太膽心呢個問題.

掛住T牌試車車行都要買3保,如果唔想煩可以用車行收車價,咁樣應該易放好多, 你應該都係想咁,放比車行都係平好多;所以都係一樣

其實最怕佢被人炒牌超速完唔認數,因為你未轉名都係入你數,  車房應該有試車保, 所以唔洗太膽心呢個問題. ...
proof..... 發表於 2015-11-6 11:36

掛試車牌都關我事架????

乜唔係會寫低由幾月幾日幾點開始,架車所有野於你無關

乜唔係會寫低由幾月幾日幾點開始,架車所有野於你無關
madox 發表於 2015-11-6 13:05

就算你有簽呢張紙 都係後話  有咩事   差人上門搵左你先 (登記車主)

想問下放車比車行, 會唔會有手尾跟?

我知賣左比佢地收哂錢之後, 因為手數問題實唔會轉名住
但我已經 cut  ...
alanhippo 發表於 2015-11-6 10:52

T 牌已全包保險

就算你有簽呢張紙 都係後話  有咩事   差人上門搵左你先 (登記車主)
奠老旗合 發表於 2015-11-6 14:10

咁未轉名都無法....但至少唔駛上身

咁未轉名都無法....但至少唔駛上身
madox 發表於 2015-11-6 16:17
點可能唔上身?一般賣比車行佢地為免多一手响牌簿同慳一千過户費,都大家有份文件訂明於一段時間(一兩星期)內唔轉名,但法例上仍然係舊車主負賣.大行一定轉,係细間既先用呢d走盞位.

所以我請願平D都會揾個可以轉名的買家。一日部車登記個名係自己,一日都唔放心。