[電單車] 新手選車

是咁的,今日考天光道pass左,
想搵部二手車代步,
意向CB400 big one,
一萬左右,唔知各位ching點睇?

好車,但問左保險出唔出到先,仲有CB400係熱門失車!

mansiukit 發表於 2015-11-26 23:34

完全無諗過保險公司唔承保ge問題
請問有咩防盜工具介紹下?
Thanks ching

完全無諗過保險公司唔承保ge問題
請問有咩防盜工具介紹下?
Thanks ching:ador ...
Boron 發表於 2015-11-26 23:42
如果過左25歲會易D出保險,又或者買新車,車行都會同你出到。如果未過25歲,出到都好貴!
其實CB400都未算係好難出保險,只係題一下樓主,未搵車都可以打去保險公司問左價先,出到先慢慢搵車。
防盜工具都係碟同鏈果D。

mansiukit 發表於 2015-11-26 23:34
CB400算係較多失車,但 Big one已經冇咩人要喇掛,偷都偷 Vtec3或以上.新牌操車買250比較易楂.楂到熟咗甩埋P就揾架Vtec3,

CB400算係較多失車,但 Big one已經冇咩人要喇掛,偷都偷 Vtec3或以上.新牌操車買250比較易楂.楂到熟咗甩埋P ...
powerwhy222 發表於 2015-11-27 14:30
咁當然喇,但因為多人用,零件有人搵,所以先多失車。
新手玩250真係易上手好多,車又輕D,保險又易出。
仲有樓主留錢整車,唔好彩有可能整你幾千!

如果過左25歲會易D出保險,又或者買新車,車行都會同你出到。如果未過25歲,出到都好貴!
其實CB400都未算 ...
mansiukit 發表於 2015-11-27 00:03

如果入部兩萬左右的VTech1會唔會易出保險啲?
同埋新啲年份...

其實CB400都未算 ...
mansiukit 發表於 2015-11-27 00:03

電單車三保好少會出唔到,保價同cc根本唔掛鉤,未夠歲亦唔會好似私家車個價咁跨張
反而車場先難搵

CB400唔難楂,但油錢要$1,車重(新手跌車…),年份高
你見香港代步既人十個有七個選綿羊,不無原因

電單車三保好少會出唔到,保價同cc根本唔掛鉤,未夠歲亦唔會好似私家車個價咁跨張
反而車場先難搵

CB400 ...
Moderator 發表於 2015-11-28 15:06

原來油錢咁貴ga
如果CB250會唔會平啲?

原來油錢咁貴ga
如果CB250會唔會平啲?
Boron 發表於 2015-11-28 15:23

CB250同CB400定位完全唔同…最好諗清楚自己想要咩野先…