事主爭d要見閻羅王

唔知點貼FB影片, 大家可以click入去睇:
https://www.facebook.com/salom.yiu/videos/10207248832075739/

希望大家share出去!
我地好想尋回share呢段片果位司機!請大家幫幫手
如果你係果位share呢段片既司機,請你信息我地
感謝大家

電單車 著短褲 . . . . 真係一吋短一吋險

離晒溥?我見到架車未撞想cut旅巴尾已經睇到,呢d係隻羊司機冇危機感啫.完全冇brake?呢d我一定收比佢出.因為蝕係自己?條友 Hit & run好大劑,希望捉到佢.

所以我話楂26最怕比人撞就咁解,好彩今次係比佢用右尾身bump咗埋膊,若果右邊係有行緊車就...?敢想像.!!!啱就一定係隻羊啱,但你見到佢追貼巴士尾已經估到佢想心急cut出嚟,咪收一收比佢行先囉,咁咪咩事都冇?楂26更加要打醒十九分精神留意分柝路面形勢,否則蝕既係自己,唔係次次咁好彩 ga.!

所以我話楂26最怕比人撞就咁解,好彩今次係比佢用右尾身bump咗埋膊,若果右邊係有行緊車就...?敢想像.!!!啱 ...
powerwhy222 發表於 2015-12-4 04:30

咪玩啦...
鬼知道有車匿向架巴士後面
跟住突然抽出隊埋唻咩
架26就算有360度雷達都預警唔到

更何況有啲26換咗嘈喉死驚人唔知佢大駕光臨
但係又將騎26對耳朵都掩蓋埋
周圍有咩車會篤油爆上唻都聽唔到

香港男子七人欖球代表隊員Tom McQueen日前駕駛電單車時,遭一輛硬切綫的私家車撞至飛起,事發片段更被跟隨其後的私家車攝錄機拍下,並在網上瘋傳。

警方昨日證實曾接獲報案,並拘捕一名35歲馬姓男子,涉嫌「不小心駕駛」及「酒後駕駛」。
http://www.skypost.hk/%e6%b8%af% ... %9E%E9%A3%9B/198003

拉左啦....

回覆 6# ckkong97

又係醉酒_ !?

不過啲慈母唔係諗住醉駕就夠釘牌
就唔入條友老危而祇係老不就算

回覆  ckkong97

又係醉酒_ !?

就唔入條友老危而祇係老不就算 ...
kanduki 發表於 2015-12-4 08:04

撞完車無去急症室睇好難claim 佢受傷喎... 不小心易入好多, 咪整條輕啲架囉,至於點知佢醉酒, 我就唔知啦...

回覆  ckkong97

又係醉酒_ !?

就唔入條友老危而祇係老不就算 ...
kanduki 發表於 2015-12-4 08:04

因為唔可以就咁網上片段作舉証,
所以宜家就係希望揾車cam車主聯絡警方確認片段及作證,
當片段確認就可能會改控架喇..

過份,飲到距離感判斷力盡失,應該終生訂牌+坐10碌喇
點解唔撞斷鐵攔直飛落橋底呢