買豐田正廠零件邊度最齊同價錢合理?

小弟架NZE121 尾期司機位中控門鎖近排唔聽話,踩brake 唔識鎖、開防盗唔識鎖、關防度當然都唔識開啦,搞到次次要用人手鎖,如果成set 換九龍區邊度買料好又價錢合理?謝謝各位!

小弟架NZE121 尾期司機位中控門鎖近排唔聽話,踩brake 唔識鎖、開防盗唔識鎖、關防度當然都唔識開啦,搞到 ...
axg 發表於 2016-1-10 23:10

有機會係防盗問題

有機會係防盗問題
buta331 發表於 11/1/2016 15:22

贊同,應該先檢查防盜有無壞先

謝謝師兄,但淨係司機位唔識鎖,防盗有問題會令架車唔鎖司機門?

我之前架nze121 ,試過4 隻門都唔識lock
最後比車房換左隻二手摩打,好似$500 內攪掂,又係一條好漢。

我之前架nze121 ,試過4 隻門都唔識lock
最後比車房換左隻二手摩打,好似$500 內攪掂,又係一條好漢。 ...
wongja 發表於 2016-1-11 16:12

Thx ching, 可否share 車房資料?謝謝

我在九龍灣明泰買二手件
再求其搵車房裝,邊間得閒比邊間裝。

我在九龍灣明泰買二手件
再求其搵車房裝,邊間得閒比邊間裝。
wongja 發表於 2016-1-11 17:04

師兄,$500 係整曬4隻?

師兄,$500 係整曬4隻?
axg 發表於 2016-1-11 17:07

其實佢係一個摩打,拉四條wire (去每度門個lock 度)
原理我都唔係好識講,但就整司機位門就fix 晒

你個case 係咪咁我唔敢講,但應該就差唔多。
因為我係lock 到3 隻門,lock 唔到 1 隻。(類似係咁)

其實佢係一個摩打,拉四條wire (去每度門個lock 度)
原理我都唔係好識講,但就整司機位門就fix 晒

...
wongja 發表於 2016-1-11 17:15

我都係淨係lock 唔到司機位,你是否同樣情況?