[一般問題] 05年 BMW X5 3.0i 出唔出得過?

求意見
2005年 BMW X5 3.0i 出唔出得過?
3萬蚊包政府驗車同換夠鐘CAN 帶, 行左13萬幾公里, 牌費去到2月頭
睇過下車, 重行得走得。
暫時睇到車頭蓋個油壓唔多WORK, 低燈壞。

部車會唔會有好大問題出唔過?
出黎玩一兩年又值唔值, 諗住拎黎做腳車, 來回HIGHWAY 多 。 油錢大約要幾多?

唔該晒咁多位師兄

通常拎呢D車去問車房司傅例牌都係果句  唔好搞...  價錢反映質素
但如果三萬仲同你換CAM 帶驗車可以考慮  但平買貴用  玩得呢D車你應該唔會計較油錢掛...

3.0如果行highway多,油耗都唔會多得去邊,幾萬蚊當腳車,如果你覺得仲行得走得精精神神,我覺得無咩所謂,里數13萬又唔算多,油壓臂又唔使幾多錢,燈泡幾十蚊

寶馬舊左就電子野囉,但做services 千萬要搵啲雙熟車房,唔好做啲咩洗輵洗波箱套餐,我N年前部E36就係死喺洗波箱手上。

通常拎呢D車去問車房司傅例牌都係果句  唔好搞...  價錢反映質素
但如果三萬仲同你換CAM 帶驗車可以考慮   ...
love19901109 發表於 2016-1-16 03:48

原來部車係04 年做, 05 落地, 咁考慮得過? THX

3.0如果行highway多,油耗都唔會多得去邊,幾萬蚊當腳車,如果你覺得仲行得走得精精神神,我覺得無咩所謂,里數1 ...
fkjohnny 發表於 2016-1-16 11:52

油耗唔會太多? 3蚊一公里得唔得?  THX

寶馬舊左就電子野囉,但做services 千萬要搵啲雙熟車房,唔好做啲咩洗輵洗波箱套餐,我N年前部E36就係死喺 ...
hahamd 發表於 2016-1-16 13:26

多謝報料

油耗唔會太多? 3蚊一公里得唔得?  THX
yamyamchan 發表於 2016-1-16 20:24

我07年530就大部份行公路可以做到1公升9-10公里,當比我消耗多1/3都有6公里/升,現時油價唔使$15/升,應該唔使$3/公里。

回覆 5# yamyamchan
其實都抵相對同年...但係損耗既野  車頭  電子果D野 話唔埋