家人冇駕駛執照 , 可以用佢個名買車嗎?

1. 家人冇駕駛執照 ,  可以用佢個名買車(登記車主)嗎?

2. 買左車之後, 佢可以買 3保 嗎?

3.  Car User 加我個名入去得嗎? (日常由我喳)

4. 定係 第3保 要我個名去買?

thx~~

我仲諗緊買私人飛機都要自己有駕照嗎?

冇牌可以買車 , 指名司機就可, 3保都得 ,

如果新車只有全保

你唔諗住可以平d?? ...
lovercharlene 發表於 2016-1-24 04:38 PM

thx~師兄,  諗住買二手,  所以 3保 就算了

因為一D原因我唔方便出面 買車做車主,   但又想喳車,
所以想搵家人幫忙 出車出牌出3保 (冇其他人有駕駛執照)

thx~師兄,  諗住買二手,  所以 3保 就算了

因為一D原因我唔方便出面 買車做車主,   但又想喳車,
所以 ...
wahwah 發表於 2016-1-24 17:52

無牌點買保險?

又唔好咁諗樓主,自己上唔到會,要屋企人上,我之前都有諗過。
我老婆搵得多過我,佢可以全數上會,但佢無牌。
個時怕醜唔敢問,如果我有樓主咁勇敢,可能楂左2 年了。

又唔好咁諗樓主,自己上唔到會,要屋企人上,我之前都有諗過。
我老婆搵得多過我,佢可以全數上會,但佢無 ...
wongja 發表於 2016-1-25 09:28 AM

thx~  ching

我係 一炮過幾萬蚊 自己錢 現金買架二手 mazda 2  1.5   or   08 JAZZ..... 過下車癮,
但我仲要去正苦申請D野, 所以唔想俾正苦知我係車主 (.有錢買車),
所以想用家人名買車,  最多用我名買 3保
咁唔知得唔得?