有無人用緊大陸輪圈?

因為趕著用,唔想係日本訂,出面好多話台灣造,但諗深一層,似係大陸野多d,特別係仿製型號

預期是這樣,不如直接買大陸,但又某d報紙話大陸野,過一過窿都會變形

係咪真係軟成咁?有無師兄用緊分享一下?

因為趕著用,唔想係日本訂,出面好多話台灣造,但諗深一層,似係大陸野多d,特別係仿製型號

預期是這樣,不如直 ...
pbodq 發表於 2016-2-4 16:41

Benz咁答你......
https://youtu.be/vaJixxQeosQ?t=1m59s

自己唸啦......

回覆 1# pbodq

用過大陸野,   其實都係咁用,吾好期望好輕... 同一般台灣輪圈差吾多....

大陸咁多車出...輪圈都吾係物野特別野....

小弟都用過日本段做輪圈...... 如果個窿大, 其實一樣會變形

其實我都想知道分別大吾大.... 我都想換大陸鈴 , 最多去天cat 果D實體店買放心D

回覆  pbodq

用過大陸野,   其實都係咁用,吾好期望好輕... 同一般台灣輪圈差吾多....

大陸咁多車出... ...
edl0025 發表於 2016-2-5 05:31

條片話鍛造鈴好硬正。
https://youtu.be/iZnKulp3yqc

想這樣的話,你就用吧,親身經歷。幸好不是開太快

真台仔點都好過大陸鈴....

真台仔點都好過大陸鈴....
A君 發表於 2016-2-5 16:04

但係問題是那裡先有真台仔賣? 好多現在都係魚目混珠~入大陸~就講係台灣野.
仲有28 車果D講係 MIJ .. 我之前都信. 但現在看到TB 都係印MIJ ... 所以都係用反原裝好了~再吾係買反正貨.但15吋4條閒閒地都7-8 千開始

但係問題是那裡先有真台仔賣? 好多現在都係魚目混珠~入大陸~就講係台灣野.
仲有28 車果D講係 MIJ . ...
wueddie 發表於 5/2/2016 17:50

無錯,絕大部份聲稱台仔都係大陸
所以我會台灣露天睇左一套目標,對埋淘寶無賣,再搵相熟/朋友介紹的鋪頭代訂

回覆 5# backspace-hk

睇下邊隻, 我灣左3條

睇下輪胎有幾薄