[一般問題] 保險問題?

我同我女人都有車牌,我女人有香港十年牌,一直有揸屋企人既車,我就澳洲牌等緊轉香港牌,我地呢兩年響澳洲工作同住,揸開250gt覺得幾好,返到黎有朋友平讓01年既連驗一萬蚊貨仔,訂都俾埋諗住香港代步用,呢架我唔會揸既俾我女人用架姐,女人因為工作未返到咪諗住車主名用我名,指名司機係佢,送比佢做禮物諗住俾吓驚喜我女人,問過好幾間熱門既,點知保險公司一聽到話250gt一係話唔做因為掛skyline嗰名,一係話要35歲以上同要ncb40以上先做,我之前響澳洲買過幾架車保險未遇過唔保最多保費高低分別!!呢款水貨四門房車嚟又唔係GTR,有冇師兄可以幫幫忙?介紹保險俾我

講真你比買架車比佢已經夠啦 用佢牌出返你再比錢已經ok 何必攪自己呢又煩。

最後 1萬咁平安全? ...
lovercharlene 發表於 2016-2-13 09:51

250gt 一萬差不多啦, 朋友讓信得過.
香港有好多間保險公司, 仲有agent, 問多幾間

有燕梳肯受都驚貴個架車囉

講真你比買架車比佢已經夠啦 用佢牌出返你再比錢已經ok 何必攪自己呢又煩。

最後 1萬咁平安全? ...

lovercharlene 發表於 2016-2-13 09:51

都未去到講出保險資料,講車名係skyline250gt咋,保險就話skyline我地唔保,我話唔係GTR喎,呢部四門房車黎,條友就話車名叫skyline唔受保!!

250gt 一萬差不多啦, 朋友讓信得過.
香港有好多間保險公司, 仲有agent, 問多幾間 ...
用尸名 發表於 2016-2-13 11:12

呢兩日問左比較大型既,十間左右,一係聽到skyline250gt就話唔受保,其中一間就話三十五歲或以上加NCB40%或以上先受,唔受保既我問點解啦,資料都沒問,聽到車名咋喎,啲保險就話車名叫skyline係高危車,好奇怪!佢地都唔知係咪真係知道呢款係乜野款黎

有燕梳肯受都驚貴個架車囉
bei6266 發表於 2016-2-13 11:19

唉!連價都未報,聽到車名skyline 250gt就話唔受⋯⋯

呢兩日問左比較大型既,十間左右,一係聽到skyline250gt就話唔受保,其中一間就話三十五歲或以上加NCB40% ...
Lyc03299 發表於 2016-2-13 12:26

我試過問抾拉利,又係35以上先保,波子30以上
最後搵到個agent 肯接受30以下波子出保,駛唔駛幫你問下

呢兩日問左比較大型既,十間左右,一係聽到skyline250gt就話唔受保,其中一間就話三十五歲或以上加NCB40% ...
Lyc03299 發表於 2016-2-13 12:26
你問佢Infiniti G25受唔受嘛
Skyline高危唔受,咁Inifiniti應該好多款都好高危
睇得頭D多,天線全部以為係GTT GTR

[quote]我試過問抾拉利,又係35以上先保,波子30以上
最後搵到個agent 肯接受30以下波子出保,駛唔駛幫你 ...
用尸名 發表於 2016-2-13 12:48 [/quot
可以介紹agent資料俾我嘛?師兄幫忙梗係好啦,我怕麻煩到師兄姐,多謝師兄回覆!謝謝!