[一般問題] 深圳 境外人員 西麗

雖然小弟已看c兄的post,亦上網找過其他資料,大家都係對 境外人員臨時住宿登記表,卡住係到。
今日專登同朋 ...
dannyu 發表於 2016-3-14 20:16

多謝你的資料,唔係嗰幾佰蚊問題,比佢D友攞咗你D個人資料先係最大問題,隔離貼有師兄講咗另一個方法攞,詳細仲問緊

你都幾攪笑, 問人拎張臨時暫住證表格, 又唔係住人個到, 又無單刀直入話要開證明(即係要收錢), 人地緊係緊張你拎左去啦
講黎講去都係用錢買時間, 你自己去開臨時證明再去派出所就可能唔止一日時間
去代辦咪個幾個鐘幫你整好, 仲連SF送到黎香港都得
張證肯有賓館開仲想點, 對比以前已經少左好多賓館肯比你開呢D證明

YES, 我剛看到.

對,其實用錢換時間.是對的.

我就好支持樓主肯去嘗試, 出時間出腳力,仲出埋report分享,呢樣最抵讚! 起碼知道呢條路艱難.
如果樓主嘗試成功的話, 相信呢度好多ching唔會再話你, 加油!! 我支持你!!!

我就好支持樓主肯去嘗試, 出時間出腳力,仲出埋report分享,呢樣最抵讚!  起碼知道呢條路艱難.:f ...
SYW 發表於 2016-3-15 10:39

非常讚同,樓主好野

最怕要比證件佢,真係出賣我的資料.話我欠債或取消我大陸銀行戶口我好大獲.
搵到個職員唔對人樣(或找過相似的人去扮唔難丫).或賣通職員亦不難,
連香港都有發生(PPS事件或拎人地身份證拎錢)梗往論上面!?

但可惜..........

在西麗找酒店途中,收到SMS, 收到個刻都驚一驚,看看個網址,及招商?
好在我無招商BANK者,否則都奶野~

最怕要比證件佢,真係出賣我的資料.話我欠債或取消我大陸銀行戶口我好大獲.
搵到個職員唔對人樣(或找過相似 ...
dannyu 發表於 2016-3-16 10:02

怕資料比人知, 咪純粹做暫住證明, 其他野經車管所攪囉
如果咁都驚, 即係你連官方都唔信, 咁你索性唔好整大陸車牌啦