[零件配件] 請問軌跡倒車系統係唔係新野?

請問軌跡倒車系統係唔係新野?
係唔係一定要原裝車先有?
一般舊車會唔會有得裝?
THX!!!

請問軌跡倒車系統係唔係新野?
係唔係一定要原裝車先有?
一般舊車會唔會有得裝?
THX!!! ...
ckitc_kit 發表於 2016-3-17 18:06

My Nissan 10 years ago model already have.
It is a Nissan, not high class stuff.
So definitely not new stuff!

My Nissan 10 years ago model already have.
It is a Nissan, not high class stuff.
So definitely not ...
PPLd 發表於 2016-3-17 20:08

請問有冇話邊隻好呀?幾錢左右?

我用開泊車 sensor..
上個月加左個泊車鏡頭
勁唔慣…仲撞到後面牆

我覺得 sensor +左右鏡 仲準...

我用開泊車 sensor..
上個月加左個泊車鏡頭
勁唔慣…仲撞到後面牆

我覺得 sensor +左右鏡 仲準... ...
jukeqq2002 發表於 2016-3-18 10:45

後波cam因要wide angle, 大部份mon看見的距離和真實是有落差,好近時你看mon 會以為仲有大把,靠晒佢會遲早中招。

我只在最後sensor 長響時才看mon, 其他時候都是倒後鏡加sensor最好。

via HKEPC Reader for Android

請問有冇話邊隻好呀?幾錢左右?
ckitc_kit 發表於 2016-3-18 09:59

日產牌

回覆 7# chanzilla

sensor其實都有盲位
尤其啲好幼身又唔高啲企柱
倒車倒到甩咗sensor範圍唔響而以為仲有的話
隻泵把甚至尾門就

回覆 9# kanduki
唔會掛...用左咁耐都未試過出事  我果個地下有一級 或者盒都會長響   但係斜路就有機會誤報