[維修] 今日真係俾架 BB 吹到 "啵" 一聲

話說 泊咗喺 青衣美景 地庫停車場 , 泊果陣無事無幹 , 攞車時 見到 電池燈長著 都心知不妙  . . . . 當然佢無令我失望o既 , 真係著唔到 揾到公司同事幫手 , 車埋 過江龍 過嚟 搭好哂 , 都著唔到 . . . . 只係 "得 , 得, 得" 咁聲 . . . . 無奈下 只好揾拖車 . . . . 因為要細拖車 貴 $750 青衣到青衣 ,  無計啦 俾囉 嚟到  , 佢攞舊 充電寶出嚟   一搭就著 . . . . 果一刻 真係呆咗 都係要買番舊嘢 看下門口先得

真係好難 明 典解 . . . .過江龍會著唔到車 . . . . 充電寶就一撻池   唔關運氣事嘛

話說 泊咗喺 青衣美景 地庫停車場 , 泊果陣無事無幹 , 攞車時 見到 電池燈長著 都心知不妙  . . . . 當然佢 ...
killer_queen 發表於 4/5/2016 01:41

對方係咪無比油呀?

對方係咪無比油呀?
A君 發表於 2016-5-4 02:25

肯定 "有"  . . . . 過江龍 都攪咗成 30MIN . . . . 其間 等 charge 5 MIN 再撻 . . . 都唔得 ! 先叫 "拖車"

肯定 "有"  . . . . 過江龍 都攪咗成 30MIN . . . . 其間 等 charge 5 MIN 再撻 . . . 都唔得 ! 先 ...
killer_queen 發表於 4/5/2016 02:27

咁又真係奇怪…

咁又真係奇怪…
A君 發表於 2016-5-4 02:29

佢明 "恰" 我

可能:
條線過唔到咁大電流
對方粒電頂唔到你個cca

anyway,我粒應急電已經救左我幾次,已經值回票價有突

其實買返舊係車都好架  反正唔係貴  又可以差手機  其實我覺得你搭錯/搭得唔好...   我架千五仔搭人地架大霸王兩秒即著  一分鐘就搞掂走人   反而搭架AUDI 4.0真係唔著 聲都無 但係差左兩個字就可以自己著  無理由

結果真係畀750拖車公司?

之前試過響某大型商場停車場遇上類似情況,結果去油站買舊Imaxxxx充電寶,一搭就著。

話說 泊咗喺 青衣美景 地庫停車場 , 泊果陣無事無幹 , 攞車時 見到 電池燈長著 都心知不妙  . . . . 當然佢 ...
killer_queen 發表於 2016-5-4 01:41

好耐之前試過一次揸部車仔去青衣個親戚度搭電救車,搭左好耐都唔著車,好在係日頭,即刻揸車去葵涌電池舖買電,再比多一百個師父跟埋車返青衣裝埋粒電,搞掂著到車 ,之後車埋師父返舖頭。

下次羽X團購記得買喇